În cursul acestei dimineți a început montarea toaletelor publice, așa-zis inteligente, pe care autoritățile băimărene le-au achiziționat.

Acum o lună de zile, când se trâmbița faptul că orașul va avea astfel de bude SF, primarul spunea că acestea vor fi dotate cu sistem GPS (Sistemul Global de Poziționare). De fapt tehnologia montată pe toalete este de tip GPRS (General Packet Radio Service). Prin intermediul acestui sistem se poate monitoriza, din punct de vedere al parametrilor de funcționare (hârtie igienică, apă, iluminare, detergent, câți oameni le-au folosit etc), un anumit loc sau obiect, în cazul de față toaletele. Sistemul GPS nu poate asigura o astfel de monitorizare complexă, poate doar releva poziția obiectului într-un anumit loc sau traseu.

Noile toalete vor fi amplasate în 15 locuri din oraș, acestea vor fi racordate la rețelele de apă, electricitate și canalizare. Vom avea toalete OZN în zonele:  Parcurile Mara, Dacia, RFN, Gara, intrarea in zona Campul Tineretului, intersecția bulevardelor Traian cu Republicii, Meda (Bd. Decebal), Albina (str. A. Odobescu), str. Păsunii (în zona Billa), intersecția bulevardelor Republicii și Unirii (în apropierea catedralei), intersecția străzilor Victoriei și Iuliu Maniu, Bd. București (zona Center), str. Vasile Lucaciu (în apropiere de catedrala veche), str. Grănicerilor (în apropiere de Center Nemeș) și la Semilună.

 

toaleta2