Dupa cum spune si un vechi proverb coreean, “Chiar si un drum lung incepe cu un singur pas.”, la fel si proiectul Maramuresenii.ro isi incepe, de azi, lungul sau drum in viata cu un mic pas, care, sper, se va transforma intr-o calatorie legendara si va deveni, intr-un timp scurt, principala sursa de informatie din Maramures.

Gandurile de la inceput de drum sunt multe. Sunt si asteptari, avand in vedere ca este o pagina adresata tuturor maramuresenilor. Imi doresc sa fie una populara, bine primita de catre ai ei cititori si care, in timp, sa devina principala sursa de informatii a maramuresenilor de pretutindeni. Nu va fi un parcurs usor, insa, cu perseverenta din partea echipei, se poate orice.

Atunci cand se lanseaza un proiect nou, toata lumea are anumite asteptari de la acel proiect. Am certitudinea ca Maramuresenii, cu o echipa tanara si entuziasta, va depasi asteptarile celor care poate, acum, privesc acest proiect cu oarecare retineri.

Ceea ce recomanda ab initio pagina Maramuresenii este faptul ca aici se va scrie foarte mult despre maramureseni harnici, care fac ca numele Maramuresului sa fie cunoscut si in afara teritoriului sau geografic. Este, in opinia mea, un gest laudabil, aducand in acest fel la lumina nume care unora astazi nu le spun mareblucru.

Ma simt onorat sa ma numar printre tinerii editori ai acestei pagini si, prin placerea de a scrie si a citi, sa impartasesc cu ceilalti frumusetea oamenilor din Maramures, dar si placerea lecturii, chiar daca e vorba, uneori, doar de un reportaj sau interviu. Se spune ca oamenii mari au ambitii mari. Vreau sa fiu mare, cu ambitii mari si stiu ca Maramuresenii si oamenii Maramuresului ma pot ajuta sa ajung mare.

Sa nu uitam ceea ce spunea Constantin Brancusi, “Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa poti sa vezi foarte departe”, lucru pe care il doresc si pentru pagina Maramuresenii, acum, la inceput de drum.