Campania electorală a primarului Cătălin Cherecheș, începută acum cinci ani când a câștigat prima oară postul de primar și derulată de atunci, zi de zi, pe banii comunității, continuă. Ieri, demagogul-șef al urbei s-a gândit că ar fi bine să atingă segmentul tinerilor din oraș (ăia puțini care au mai rămas aici și nu au plecat la muncă în străinătate sau la studii și muncă la Cluj Napoca).

Mincinosul-șef din Baia Mare și-a zis că dacă face câteva poze de propagandă plimbându-se cu bicicleta prin oraș va demonstra publicului că este ecologist și că încurajează mijloacele de transport nepoluante, iar lumea va uita că el conduce zilnic și parchează mai mereu ilegal prin oraș un SUV marca Porsche Cayenne cu motor de peste 300 de cai putere, una dintre cele mai poluante mașini existente pe piață.

bike04

 

Un cititor al platformei noastre, tânăr și biciclist adevărat, băimărean de origine care acum locuiește în Cluj Napoca, ne-a trimis un mesaj de protest imediat ce a văzut imaginile de propagandă publicate de toate paginile și ziarele cumpărate de către primar din banii furați de la cetățeni:

“Incredibil, sunt de a dreptul indignat de ce văd, în timp ce noi, tinerii, suntem nevoiți să plecăm din orașul pe care îl iubim pentru că nu avem nici un viitor, primarul nostru ne îndeamnă să ne dăm pe bicicletă, când nu există nici o pistă de bicicliști în oraș. Mai mult decât atât, face acest îndemn de pe o bicicletă ce costă nu mai puțin de 2100 de lire sterline! Va rog să postați mesajul să vada toata lumea!”, ne-a scris George D.

Într-adevăr, Baia Mare este probabil singura capitală de județ din România și cu certitudine singurul oraș din România calificat în finala competiției pentru Capitală Culturală Europeană în care nu există nici măcar un metru de pistă de biciclete amenajată conform standardelor legale. Acesta este și motivul pentru care primarul s-a plimbat cu bicicleta pe trotuarele de pe strada Șincai, evitând să își riște viața pe carosabil, printre autoturisme, pe străzile pline de gropi ale orașului pe care îl conduce într-un mod dictatorial, abuziv și absolut falimentar.

bike00

La fel de adevărat este că bicicleta cu care s-a plimbat câteva minute prin oraș demagogul care a confiscat capitala Maramureșului pentru propriile interese este un model Cannondale Habit 4, care costă 2100 de lire sterline, adică aproximativ 3000 de dolari. Curioșii pot afla mai multe detalii de pe pagina web a bicicletei, pe acest link.

Post Scriptum: un alt cititor al paginii noastre ne sesizează că bicicleta folosită de primarul Cherecheș ar putea fi un alt model, mult mai scump, Cannondale Scalpel 29 Carbon Race, model 2016, în valoare de 7000 de euro. Detalii aici.

bike06

bike05