Persoanele publice au dat navala pe Facebook, le-a spus lor cineva ca daca publica zilnic cate o poza sau un citat o sa aiba mai multa popularitate. Gresit: daca nu ai grija mare la ceea ce publici, daca nu ai o strategie de continut si daca nu esti capabil sa scrii corect romaneste, atunci mai bine stai deoparte si lasa treaba asta in seama celor care sunt in stare.

Continuam serialul nostru inceput saptamana trecuta cu domnul Calin Matei, deputat PSD, presedinte al clubului de rugby din Baia Mare si proprietar al unui restaurant. Sunt singurele date pe care am reusit sa le inteleg despre dansul de pe contul sau de Facebook, in afara pasiunii sale pentru publicarea unor citate aproximative din gandurile unor autori celebri.

Hai sa vedem ce scrie domnul Matei pe 30 iulie:

Screen Shot 08-06-14 at 09.54 AM

Inca putin si o egala in comicul involuntar pe Elena Basescu, cu ale ei “esece si succesuri”. Dar domnul deputat nu se limiteaza la a cita din clasici si mai scoate una memorabila, cu cateva zile inainte:

Screen Shot 08-06-14 at 09.55 AM

Domnule deputat, virgula de dinaintea cuvantului “timpul” nu are ce cauta acolo, este nepermisa si neinspirata separarea completivei indirecte de propozitia principala prin virgula. Daca nu intelegeti ce este completiva indirecta va putem da cateva ore de meditatii, la noi la liceu. Sunt convinsa ca aveti nevoie, fiindca aveti si perle mai rusinoase:

Screen Shot 08-06-14 at 09.56 AM

Pe santierul in lucru AL unui viitor drum, domnule deputat. Chiar daca pe dumneavoastra nu va deranjeaza, acordul de gen este deocamdata obligatoriu, asta daca nu va decideti sa il desfiintati prin ordonanta de urgenta, asa cum ati desfiintat si obligativitatea diplomei de bacalaureat pentru inscrierea la facultate.

Ziceti ca sunteti mandru ca sunteti roman. La cum scrieti, nu prea se vede. Mai deschideti cate o carte de gramatica, intre doua partide de somn, acolo in parlament. Va urez succes, si nu succesuri!