Poate unii nu au auzit de Ermosa, insa cu siguranta, sunt si multi care au auzit despre acest magazin, ba chiar i-au si trecut, si nu doar o data, pragul, fiind si foarte multumiti de raportul calitate-pret pe care il regasesc aici. Am incercat sa aflu povestea acestui concept si a magazinelor Ermosa, poveste care mi-a fost „spusa” de doamna Olga Sinn, in calitate de administrator al magazinelor-depozit Ermosa din Baia Mare.

olga sinn

 

Vladut BURDE: Cum s-a nascut Ermosa? Care este povestea din spatele acestui concept? De unde isi are originea?

Olga SINN: Ermosa a inceput ca o idee vaga, asemenea multor afaceri ulterior prospere. Nu a fost din capul locului un proiect ambitios ci a devenit astfel pe parcurs. Punctual vorbind, startul a fost dat de cel ce urma sa devină asociatul nostru, Janos H., cetatean maghiar alaturi de care am construit ceea ce se vede azi. De la idee la fapte a fost un pas mic  dar important. Am inceput cu un stoc redus de marfa si, implicit, cu un rulaj mic in ceea ce priveste partea financiara. Treptat am ajuns la ceea de dumneavoastra numiti “conceptul” Ermosa. Detinem 2 depozite situate in Baia Mare: unul pe Bulevardul Bucuresti si unul pe Bulevardul Independentei, ce inglobează un numar de 37 de angajați. Uitandu-ma in urma, pentru a răspunde intrebarii dumneavoastra, pot spune simplu, in cateva cuvinte: Ermosa este rodul ambitiei, perseverentei si, incontestabil, a unui volum enorm de munca atat din partea noastră, ca detinatori, cat si din cea a angajaților noștri.

V.B.: Cum a fost primit acest proiect de catre baimareni?

O.S.: Baia Mare e un oras mic, mai degraba, as putea spune, dar care are potential. Oamenii sunt interesati de produse de calitate si, nu in ultimul rand, de produse la un pret acceptabil. Ne-am straduit de-a lungul timpului sa satisfacem aceste criterii si progresul nostru ca si societate comerciala demonstreaza ca am reusit in mare parte. In acest moment avem o clientela formata si, ceea ce este deosebit de important pentru noi, marea majoritate a celor ce ne calca pragul o data, se intorc. Nu exista satisfactie mai mare pentru un om de afaceri, in speta pentru un comerciant, decat aceea de a-si pastra (sau chiar a-si imbogati) clientela. Revenind la intrebarea dumneavoastra, proiectul Ermosa a fost primit in mod dezirabil, in ceea ce ne priveste, de catre baimareni si, repet, continuitatea lor ca si clienti ai nostri nu face decat sa demonstreze ca suntem pe drumul cel bun.

V.B.: Ce fel de produse comercializati? Care este secretul preturilor atat de mici, fara concurenta, uneori, pe piata locala?

O.S.: Avem o gama extrem de variata de produse, atat in ceea ce priveste numarul de sortimente, cat si legata de numarul de producatori. Detinem produse alimentare de import sau autohtone, produse cosmetice, bauturi alcoolice si non-alcoolice etc. Preturile mici se explica prin faptul ca majoritatea articolelor provin de la producatori. Ne straduim in permanenta sa pastram costul mic al produselor noastre si, in acelasi timp, sa oferim marfa de calitate.

ermosa2

V.B.: Care sunt planurile de viitor pentru afacerea Ermosa?

O.S.: In ceea ce privește viitorul Ermosa, mereu e loc de noi planuri. Totusi, in prezent avem o colaborare importanta cu o mare parte a  retelei  de magazine Cora din tara noastra, ce  implica, pe langa dezvoltarea noastra ca societate, si un consum substantial de timp. Nu excludem  pe viitor insa posibilitatea extinderii societatii noastre prin deschiderea de depozite Ermosa si in alte orase. Dupa cum vedeti, planuri exista, ramane de vazut modul si timpul  in care le vom pune in practica.

 

 

ermosa

ermosa4