Cei care îmi citesc blogul știu că sînt mare amator de teatru. Cît timp am locuit în Baia Mare rareori ratam vreo piesă importantă mai ales că acestea apăreau destul de rar (cel puțin pentru apetitul meu cultural).
Odată mutat la Cluj lucrurile s-au schimbat mult în acest sens, viața culturală de aici fiind mult mai bogată și mai variată. Scopul acestui articol nu e să fac o comparație între cele două. Nici vorbă. Pur și simplu la Cluj am observat cîteva lucruri care ar putea fi aplicate și în Baia Mare.
Vin așadar cu două sugestii simple și la îndemînă care ar ajuta organizarea teatrului băimărean.
1. Bilete online – e atît de simplu și comod să cumperi bilete pe internet încît nici nu mai are rost să aduc argumente în acest sens. Teatrul din Cluj-Napoca (și multe altele de altfel) vinde bilete prin portalul biletmaster.ro Simplu, rapid și eficient.
Nu mă înțelegeți greșit. La casieria teatrului îl putem întîlni pe domnul Prodan care este un adevărat personaj. Simpatic și glumeț, ne cunoaștem încă de pe vremea cînd eram student. Totuși, uneori parcă e mai simplu dacă ai și opțiunea de a rezerva/cumpăra biletul din fața computerului.
2. Bilete cu preț în funcție de loc – mi se pare ciudat ca toată lumea care intră la o piesă să plătească același preț indiferent de locul în care stă. Nu e un secret pentru nimeni că unele locuri sînt mai bune decît altele (cunoscătorii știu).
De aceea mi s-ar părea firesc ca prețul biletelor să varieze în funcție de loc și poziția acestuia în sală. Cumpărîndu-ți un bilet mai bine poziționat te bucuri de o experiență mai bună și reduci oarecum riscul de a nimeri cu un bădăran alături.
Cam astea ar fi ideile care mi-au venit în cap pînă acum. Revin cu mai multe propuneri în articolele următoare. Pînă atunci vă îndemn să mergeți la teatru, pentru că acolo orice este posibil.
Sursă foto
Partea cu badaranul n-am inteles-o. Crezi ca un loc bine pozitionat te scapa de badarani? Eu cred ca sansele sunt mai mari.