Prima parte a sezonului 2015 de dans sportiv s-a încheiat. Perechile clubului Prodance 2000 Baia Mare au evoluat la 11 competiţii naţionale şi patru întreceri internaţionale, obţinând în total 37 de medalii. Cu aceste rezultate, “zestrea” clubului băimărean sub îndrumarea antrenorului Lorand Ilyes ajunge la cota de 602 medalii cucerite.

În plan intern, clubul Prodance 2000 a fost reprezentat în această primă parte a sezonului 2015 la 11 concursuri, inclusiv la Campionatul Naţional, care rămâne cea mai importantă competiţie la nivel naţional. Băimărenii au reuşit să se califice în total în 83 de finale, cucerind 36 de medalii (12 de locul 1, 11 de locul 2 şi 13 de locul 3). În plan internaţional, clubul a fost reprezentat la patru concursuri: WDSF Budapesta (Ungaria), WDSF Dancemasters Bucureşti, WDSF Timişoara şi WDSF Kosice (Slovacia). De la întrecerile internaţionale, băimărenii au adus acasă o medalie de bronz (obţinută de perechea Alexandru Rîpa & Riana Andreica).

darius frincau & dora trufan

Dora Trufan și Darius Frîncău

Chestionat care dintre rezultatele acestei prime părţi a anului competiţional 2015 au fost mai importante, preşedintele clubului băimărean, Lorand Ilyes, a mărturisit: “Pentru Prodance 2000 fiecare rezultat în sine este important, interesul nostru primordial fiind acela ca fiecare pereche să evolueze de la un concurs la altul, obţinând rezultate tot mai bune. Bogdan Suciu şi Carina Breban au fost semifinalişti la Campionatul Naţional al României, atât la secţiunea Standard, cât şi la 10 dansuri – categoria cea mai puternică (adulţi). Darius Frîncău şi Dora Trufan au fost şi ei semifinalişti la Campionatul Naţional, dar la categoria Standard, 10-11 ani (deşi au participat pentru prima dată la această prestigioasă întrecere). Acestea ar fi unele dintre cele mai bune rezultate obţinute de perechile Prodance 2000 până acum în 2015”.

sebastian silaghi & dalia barbos

Dalia Bărbos și Sebastian Silaghi

Prima parte a sezonului nu a fost lipsită de surprize, la acest capitol preşedintele clubului băimărean evidenţiind perechea formată din Sebastian Silaghi şi Dalia Bărbos: “Au obţinut şase medalii (trei de aur şi trei de argint) din şase participări la concursuri, medalii câştigate la categoria E, 10-11 ani, Sebastian şi Dalia fiind în grafic pentru aur la Campionatul Naţional de Clase care va avea loc în această toamnă”.

 bogdan suciu & carina breban

Carina Breban și Bogdan Suciu

Un capitol aparte în povestea Prodance 2000 îl constituie perechea formată din Florin Vlad şi Natalia O’Connor, pereche internaţională care se antrenează în România la clubul băimărean. Florin şi Natalia au devenit vicecampioni naţionali ai SUA la secţiunea Standard, un titlu graţie căruia vor evolua în noiembrie la Campionatul Mondial care se va derula în Lituania. Cei doi au dansat la concursuri prestigioase din SUA şi Europa, cel mai renumit fiind Blackpool din Anglia.

florin vlad & natalia o'connor

Florin Vlad şi Natalia O’Connor

În loc de concluzie pentru această primă parte de sezon competiţional, Lorand Ilyes a făcut socoteala: “În fiecare an de când mă ocup de şcoala de dans Prodance am încercat nu numai să facem astfel încât perechile noastre să obţină rezultate tot mai bune, ci şi să iniţiem noi şi noi perechi în arta dansului. Datorită acestei abordări, am reuşit – de-a lungul celor 11 ani – să obţinem 1.199  calificări în finale şi să cucerim peste 600 de medalii”.