Continuăm serialul nostru de dezbateri libere și necenzurate despre condițiile de muncă, aspectele profesionale și climatul social din fabricile mari ale Maramureșului. Am început cu Eaton, despre care am aflat, din comentariile oamenilor, foarte multe lucruri interesante, iar dezbaterea rămâne deschisă. Vom trece pe rând, în fiecare săptămână, printr-una sau mai multe fabrici din județ, dar astăzi ne oprim la TRW Automotive – fabrica de volane.

Fabrica TRW de la Baia Mare a început operaţiunile în luna ianuarie 2013 cu circa 300 de angajați şi se angaja ca până la sfârşitul anului 2013 să aibă până la 650 de angajaţi. TRW este prezentă în România din anul 2004, când a început activitatea la Timişoara, iniţial cu îmbrăcarea în piele a volanelor auto. Operaţiunile companiei în România au fost ulterior extinse în sectorul producţiei de componente auto, inclusiv airbag-uri. Pe lângă Timişoara şi Baia Mare, TRW mai deţine facilităţi la Oraviţa (Caraş-Severin), Lupeni (Hunedoara) şi Marghita (Bihor), având aproximativ 3.400 de angajaţi în România. TRW Automotive Holding a înregistrat în 2012, la nivel mondial, vânzări de 16,4 miliarde de dolari, operează în 25 de ţări şi are aproximativ 65.000 de angajaţi. În Baia Mare, fabrica TRW este localizată cu chirie într-o fostă facilitate industrială din perioada comunistă, aflată în proprietatea familiei Hofer (Gabriela Hofer, viceprimar și slugă dedicată a primarului Cherecheș, familia Hofer, proprietară între altele a unui lanț de magazine alimentare din Maramureș).

Reiterăm motivul și substratul acestei campanii pe care am declanșat-o săptămâna trecută: intenția noastră este de a oferi oamenilor care lucrează în aceste fabrici șansa de a evidenția plusurile și minusurile ce țin de calitatea de angajat în aceste fabrici în mod liber, necenzurat și fără pericolul de a suferi repercusiuni de ordin profesional. Aceasta este o ocazie, pentru managementul fiecărei facilități industriale, de a înțelege mai bine preocupările, îngrijorările și nemulțumirile propriilor colegi, de a identifica avantajele și dezavantajele propriei oferte de muncă și de a găsi soluții constructive și durabile de îmbunătățire a condițiilor oferite și performanțelor obținute în fabricile lor.

Totodată, aceste articole și mai ales comentariile oamenilor care cunosc cu exactitate situația îi pot ajuta pe toți ceilalți cetățeni să se informeze asupra ofertei de locuri de muncă din județ și asupra condițiilor de lucru oferite, dar oferă și autorităților și politicienilor locali șansa de a descoperi adevăratele probleme ale mediului economic și social din județ și un impuls de a renunța la atitudinea delăsătoare și birocratică și de a începe să fie realmente utili cetățenilor care le plătesc salariile.

Folosiți secțiunea de comentarii de mai jos, dacă vreți să vă asumați identitatea comentați cu profilul vostru de Facebook, dacă nu mergeți puțin mai jos și completați formularul de la secțiunea de comentarii, adresa de e-mail nu va fi publicată. Cum este să lucrezi la TRW Volane Baia Mare? Ce e bine, ce e rău, ce trebuie și se poate schimba în bine?

trw muncitor cu logo