Dupa cum bine stiti (sau nu), vineri, fetele de la HCM au debutat in noul sezon de cupe europene. Cu o victorie. Insa, eu nu o sa vorbesc despre meci, pentru asta exista cronicari sportivi. Pentru prima data dupa multi ani (au mai fost si in alti ani, doar ca romanul uita) s-a facut campanie electorala direct la Sala Polivalenta.

Lasam la o parte pretul biletului (50 de lei nu mi se pare o suma exorbitanta pentru o competitie de genul asta) si observam ca baimarenii au venit in numar mare sa sustina fetele. Baimareni, da? Sa retineti foarte bine, pentru ca eu vorbesc aici de o comunitate care este prezenta mai mereu la evenimentele SPORTIVE din oras.

Spre surpriza noastra, la sala se imparteau tricouri rosii (culoare cunoscuta a unui partid monstru de la noi). Sigla partidului nu se regasea pe tricou, insa prost sa fii ca sa nu iti dai seama ca sloganul de pe spatele lui aduce cu  un slogan care iti sare in ochi la fiecare colt de strada din Baia Mare de pe afisele electorale: echipa care UNESTE suflete.

ROSU+UNESTE=??? Este greu sa ne dam seama despre cine vorbim aici, nu? Este o miscare josnica??? Eu zic ca da!!! Este nevoie sa va spun cine este coordonatorul campaniei partidului rosu in Maramures? Este exact aceeasi persoana care sta pe margine le meciurile de handbal. Sa ii zicem, intamplator, Edil.

Mi-a fost rusine vineri. Stiu, nu trebuia. La urma urmei nu eu am aruncat cu rahat in competitia sportiva. Insa, mi-a fost rusine sa vad o sala intreaga imbracata in rosu (culorile OFICIALE de cand lumea ale echipei sunt albastru, alb si rosu, insa echipa a folosit albastru de multi, multi ani acasa). Da, partidul monstru s-a folosit de aceasta ocazie pentru a prosti poporul. Foarte, foarte josnic. La urmatorul meci vom fi oare imbracati in alb? (nu de alta, dar am inteles ca Edil joaca la doua capete)…