Copiii sunt cei care simt şi trăiesc cel mai sincer şi frumos spiritul Sărbătorilor de Iarnă. În acest sens, artista Alexia Andreea Neamţu aduce, la Târgul Darurilor de Crăciun, creaţii care se înscriu în lumea neprihănită a celor mici. De la jucării până la accesorii sau bijuterii inspirate din motive tradiţionale ale Maramureşului, Alexia propune daruri care îndeamnă la joc, veselie şi creativitate.

10850945_396296503867885_874966288_n

 

Alexia Andreea Neamţu s-a născut şi locuieşte în Cavnic, Maramureş. Este absolventă a Liceului de Artă din Baia Mare şi a Universităţii de Artă şi Design Cluj Napoca, specializarea: Arte Decorative, ceramică- sticlă – metal. A urmat studii de specialitate în domeniul artistic şi peste hotare, în Germania. De-a lungul timpului a participat la numeroase expoziţii de profil, atât în ţară, cât şi înafara graniţelor. Activitatea ei artistică a fost răsplătită în multe rânduri cu premii sau distincţii.

Cei care vor vizita Târgul Darurilor de Crăciun, care se va deschide luni, 15 decembrie, la Biblioteca Judeţeană Baia Mare, o să poată alege un cadou pentru cei dragi din creaţiile pline de bucurie şi poveste ale Alexiei Neamţu.

10556251_391340234363512_8439259633508621701_n

 

„Se spune că încetezi să te mai joci atunci când îmbătrâneşti. Nu este adevărat, îmbătrâneşti pentru că încetezi să te mai joci. Nu o să ne oprim în a face asta niciodată, pentru că joaca, duce la creativitate, iar creativitatea duce la inovaţie, din asta, rezultând arta şi frumosul. Odată pierdut acest curaj, de a te „juca”, duce la lipsa de culoare în viaţa oricui, iar culoarea pe noi, ne-a învăţat că poate să transmită un întreg spectru de emoţii şi trăiri diferite, fie că este reprezentată printr-o jucărie, fie că se află într-un fir de aţa care ţese încă o poveste nouă pe pânza albă. Dacă am ajuns să surprindem şi să captăm atenţia măcar unei singure persoane, cu ceea ce am creat, atunci acel cineva este cel pentru care am continuat cu mult curaj să ne jucăm în continuare”, mărturiseşte Alexia Neamţu.

O puteţi găsi pe Alexia şi în mediul online accesând AICI pagina ei de facebook.