Bradul de Crăciun din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare crește în înălțime de la o zi la alta, grație fuduliei primarului orașului și slugărniciei trustului media care se ocupă de propaganda favorabilă edilului-minune.

Acum două săptămâni, când a fost adus din pădure și instalat în Centrul Vechi, bradul avea o înălțime de 32 de metri, măsurată de specialiștii primăriei și consemnată ca atare de conțopiștii cu pretenții de jurnalist de la eMaramureș. Iată dovada, într-o captură de ecran a articolului de la acea vreme:

001

Ei bine, astăzi, cu ocazia Zilei Naționale, bradul a fost brusc reevaluat de ziariștii de la eMaramureș, iar înălțimea i-a fost majorată rapid cu circa 3 metri, el ajungând, conform articolului de pe eMM, la “aproape 35 de metri”. Iată dovada, printr-o captură de ecran:

002

Minune dumnezeiască sau edilitară, fenomen paranormal sau simplă slugărnicie, minciună, cult al personalității și propagandă deșănțată? Vă lăsăm pe voi, cititorii, să hotărâți, oferindu-vă un simplu pont: acum câteva zile, primarul din Cavnic a anunțat că Bradul din localitate are înălțimea de 33,5 metri, deci este mai mare decât cel din Baia Mare.

Putea Mărețul Edil al Băii Mari să rămână pe locul al doilea? Păi nu, normal. Și atunci, cu ajutorul slugilor prea-plecate de la trustul propriu de presă a majorat din pix înălțimea bradului propriu, cu 3 metri. Simplu, nu? Tot așa poate să anunțe că prin geniala sa activitate a înființat în Baia Mare nu 5000 de locuri de muncă, câte a promis acum 3 ani, ci 10.000, ba chiar 20.000 de noi joburi. Că doar nu ne doare gura să mințim cu ajutorul unor lingăi care își închipuie că sunt jurnaliști.