Directorul teatrului din Baia Mare, condamnat definitiv la 8 luni de închisoare

Printr-o sentință definitivă pronunțată la 14 ianuarie 2015, Curtea de Apel din Târgu Mureș l-a condamnat pe inculpatul Pintican Claudiu la 8 luni de închisoare în dosarul penal numărul 4708/320/2014, pentru conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate. Sentința nu spune explicit, dar cel mai probabil este vorba de o pedeapsă care presupune suspendarea executării pentru o perioadă de doi ani, de probă și monitorizare. Dacăîn acest interval de timp va mai comite vreo infracțiune, atunci condamnatul va trebui să execute pedeapsa de 8 luni de închisoare.

La cele 8 luni de închisoare cu suspendare se adaugă în sentință și interzicerea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de doi ani, precum și plata tuturor cheltuielilor de judecată. Sentința este publică și definitivă și poate fi consultată pe pagina web a Curții de Apel Târgu Mureș.

pintican

Claudiu Pintican a fost numit în funcția de director al teatrului municipal din Baia Mare de către actualul primar, Cătălin Cherecheș și este unul dintre oamenii de încredere ai acestuia. Informații primite pe surse arată că un alt apropiat al primarului Cherecheș, o persoană căreia edilul i-a încredințat conducerea propriului trust media, este de asemenea judecată pentru aceeași faptă penală, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP).

Rămâne de văzut în zilele următoare dacă primarul Băii Mari va considera că un condamnat penal definitiv mai poate conduce o instituție de cultură reprezentativă a orașului.

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Gabriel Mihail LAZAR

Gabriel Mihail LAZAR

Gabriel Mihail LAZAR este pseudonimul unui colaborator al redactiei noastre, specializat in investigatii. Lucreaza intr-una dintre institutiile speciale din Baia Mare si are acces la o serie de informatii bine protejate. Dacă aveti date, idei sau sugestii care pot completa articolele sale, nu ezitați sa i le transmiteți prin e-mail la gabriel.mihail@maramuresenii.ro.


Etichete atasate acestui articol
alcool la volanClaudiu Pinticaninchisoare

2 comments

Scrie un comentariu
 1. nicu petric
  nicu petric 17 January, 2015, 00:09

  daca ar avea putina decenta, si-ar da demisia, ca de infumurat e infumurat la superlativ. chiar ar fi bine sa plece pentru ca TBM a involuat sub conducerea lui ca numar de spectacole si impresie artistica, ca sa nu mai zic ca a inmormantat cel mai vechi festival de teatru din tara, transformandu-l intr-un festival de mascarici in strada. in plus au plecat tot din cauza lui si cativa tineri actori foarte talentati de la teatrul nostru.

  Reply this comment
 2. ioan
  ioan 17 January, 2015, 18:34

  Scurt de tot acest nimeni este o lichea fara pereche,, un increzut urgent demis, urgent sa execute acea pedeapsa ,, DE CE???? pentru ca sigur va fi vazut la volanul unei masini chiar daca nu are voie !!!! ATENTIE SOFERI pintican conduce si fara permis !!!!!!!!!!!!

  Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*