Afisele electorale din Maramures cu candidatul aliantei PSD-UNPR-PC la presedintie vor trebui inlaturate. Decizia vine in urma unei contestatii a Aliantei Crestin-Liberale, admisa ieri de Biroul Electoral Judetean.

Afisele electorale ale aliantei PSD-UNPR-PC incalca prevederile legii, pentru ca pe materialele electorale nu se mentioneaza editura care a tiparit materialul si entitatea care a comandat acest material electoral. Biroul Electoral Judetean a dispus ca primarii din judetul Maramures sa ia masuri pentru inlaturarea tuturor materialelor de propaganda care prezinta imaginea candidatului Victor Viorel Ponta si care incalca legea.

In Baia Mare, de indepartarea acestor afise ilegale este obligat sa se ocupe tocmai primarul Catalin Chereches, care este si coordonatorul judetean al campaniei lui Victor Ponta, adica persoana care a comandat aceste afise si a coordonat lipirea acestorain intreg judetul. Este interesant de urmarit daca primarul Chereches va respecta legea sau interesele ilegale ale aliantei politice pe care o reprezinta.

”Biroul Electoral Judetean Maramures dispune sesizarea Autoritatii Electorale Permanente cu privire la eventuala incalcare a prevederilor art. 29, alin. 2, din Legea 334/2006, de catre candidatul Victor Ponta. Constata ca exista materiale de propaganda electorala prezentand imaginea candidatului Victor Viorel Ponta care nu contin denumirea operatorului economic care le-a realizat si dispune ca primarii UAT-urilor din judetul Maramures sa ia masuri pentru inlaturarea lor.” se arata in decizia Biroului Electoral Judetean Maramures.

afise ponta

Foto: Anca Goja