În comuna Fărcașa se află în plină desfășurare construirea unui stadion comunal. Noua bază sportivă este amplasată în apropierea sălii de sport din satul Tămaia. Stadionul va avea 3 corpuri de tribună cu o capacitate de 654 locuri, parțial acoperite: două cu câte 198 locuri pe scaune și o tribună centrală de circa 260 de locuri. De asemenea, sunt prevăzute spații pentru vestiare, cabină de transmisie, locuri pentru presă, punct alimentar, grupuri sociale, nocturnă precum si o parcare încăpătoare de aprox.80 de locuri.
Până la acestă dată s-au realizat împrejmuirile, atât la terenul de fotbal cât și la întreaga incintă (parcări, pistă de atletism, drumuri de acces). A fost betonată pista de atletism pe care, în viitor, urmează să fie montată o suprafață sintetică. Au fost pavate aproape toate căile de acces precum și parcările și se lucrează la amenajarea spațiului de recreere care mărginește pista de atletism și căile de acces. Acestea vor fi gazonate și prevăzute cu băncuțe și foișoare pentru odihnă. Terenul de joc a fost drenat , nivelat pe toata suprafața, urmând a fi completat cu pământ acolo unde trebuie, arat și însămânțat cu gazon.
De asemenea, s-a construit un nou teren de sport, de dimensiuni reduse, în proximitatea fostei școli din Tămaia (care a fost demolată), pe locul rămas gol urmând a se amenaja un parc. De curând terenul a fost terminat montându-se gazonul artificial și realizându-se împrejmuirea. În scurt timp se vor monta și cele două porți, putând fi dat în folosință.
Investiția totală(initială) a fost de circa 15 miliarde de lei vechi, putând suferi unele modificări la finalul lucrărilor. Actualmente Fărcașa are o echipă care activează, cu bune rezultate, în seria Sud a Diviziei “D” la fotbal. Echipa joacă pe terenul din Gârdani, teren care a fost amenajat în mare parte cu sprijinul Primăriei Fărcașa. După cum preciza primarul din Fărcașa, Ioan Stegeran, se dorește ca, după darea în folosință a stadionului comunal, Fărcașa sa aibă echipă, pentru început, în Divizia “C”.
In comuna Farcasa se fac foarte multe lucruri bune.Multe proiecte care vin in sprijinul comunitatii.Cred ca primarul Ioan Stegeran ar trebui sa constituie un exemplu pentru edilii din zona,si nu numai, care,la adapostul sintagmei”nu sunt bani”, se complac intr-o stare de „dolce far niente” !
Pai sunt interese mari sa ne bage pe gat ca pe-o prajitura megadepozitul de gunoi , asteptat cu sufletul la gura de mafiotii internationali sa arda gunoaiele europei la noi sa-si faca profit! primarul poate cupara case pe Costa de Azur, la Sarbi ar ramane punct de lucru !! Iar tradatorii judetului le fac jocul distrugand cea mai strategica zona a Maramuresului pentru obtinerea hranei , macar Manu nu si-a dat seama dar Zetea si Ciceu stiu care este solutia corecta la rezolvarea problemei deseurilor si totusi.. si totusi au continuat tradarea! Pana cand ??
Mai bine i-ar invata pe tinerii de pe stadioane sa-si infiinteze afaceri unde sa fie ei stapani nu sa se prefaca ca le ofera totul, lundu-le de fapt totul !