Stiam ca politica este murdara, mai bine zis murdareste tot ce pare imaculat in mintea noastra, a celor care isi pun sperantele si viitorul in mana acestor oameni la fiecare patru ani. Dar nu credeam ca poate fi chiar mai murdara decat mocirla in care se scalda cu totii.

Dacian Ciolos ne spune ca si in mocirla cresc plante si ca pentru a culege roadele iti trebuie cizme de cauciuc, dupa care faci un dus si iesi la lumina. Gresit, domnule prim-ministru! Sunt gropi sulfuroase in care nu mai creste nimic si din care rasar monstri tot la patru ani si pe care continuam sa-i legitimam cu votul nostru.

Discursul de aproape 12 minute tinut in fata “natiunii” de catre primarul arestat in “palatu-i luceferilor”, a fost urmarit de cateva mii de persoane pana la ora asta, multi dintre ei postand cu darnicie mesaje lingusitoare la adresa vorbitorului.

Sper ca macar 10% dintre ei sa fi fost medici psihiatri, care sa fi urmărit discursul pacientului din motive profesionale si sa vina urgent in fata noastra cu un diagnostic, ca sa-l vindece de boala pe singurul om care stie “sa ne rezolve problemele zilnice si are solutii la necazurile noastre”. Poate doar in perioada totalitara, cand primarii erau numiti prin decret si nu alesi, puteai intalni astfel de specimene, obisnuite sa dea cu pumnul in masa, sa ameninte si sa transmita ordine la fiecare doua-trei cuvinte.

In ale sale “doua mandate”, Catalin Chereches a invatat sa conduca prin terorizarea personalului din subordine si prin mituirea alesilor locali. Azi se simte frustrat ca nu-si mai poate exercita atributiile de primar, functie pe care, spune el, nu i-o poate lua nimeni, decat justitia si acea, doamne fereste, in cazuri extreme, cu incalcarea legilor si a bunului simt.

PNL doarme linistit, iar Mircea Dolha se scarpina pe burta cu gandul ca va fi senator de Maramures duminica dupa numararea voturilor si va mai duce in parlament, alaturi de el, inca 2-3 deputati. Se inseala vremelnicul presedinte de partid. PNL Maramures va musca pamantul, acolo unde l-a trimis, sa scurme ca porcul, primarul ales si arestat la domiciliu.

Declaratia lui Chereches cu doar cateva zile inainte de alegeri vine sa torpileze campania electorala a liberalilor in judetul nostru. Catalin Chereches afirma raspicat ca mama sa, Viorica Chereches, locul intai pe listele cu candidati la Camera Deputatilor, nu este o membra PNL, ci un politician independent.

Cum a ajuns doamna Chereches pe listele PNL MM? Ce manevre s-au facut in spatele usilor inchise? Cine pe cine a santajat? Cine pe cine a platit? Cine si cum profita? De ce acum aceasta declaratie amenintatoare la adresa liberalilor din partea fiului risipitor?

“Doamna medic (Viorica Chereches n.a.) este managerul celui mai performant spital din tara, foarte recunoscuta de cetatenii carora le-a facut mult bine. Am reusit sa o inscriu in PNL, a fost curtata de mai multe partide, inclusiv de PSD. Nu suntem in perioada nazista. Nu are nicio treaba mama pentru ca poate fiul a gresit si daca a gresit va plati. Domnia sa este o doamna perfect onorabila”, declara Mircea Dolha in 20 octombrie.

Tot atunci, liderul PNL Alina Gorghiu a declarat, la finalul sedintei, referitor la Viorica Chereches, ca “in PNL judeci omul, nu familia sau vecinii de scara. Nu poti sa raspunzi pentru copilul tau mare si vaccinat”, adaugand ca mama primarului din Baia Mare este foarte apreciata in comunitate.

Pana azi nu s-a indoit nimeni de corectitudinea candidatului PNL Viorica Chereches. Nimeni nu a banuit jocul murdar in care a aruncat-o cu buna stiinta fiul ei, arestatul primar, care o manipuleaza in vazul tuturor in interesul sau personal. Multi credeau ca este invers, insa modul raspicat in care ne-a spus Catalin Chereches ca mama sa este si va fi candidat independent ne uluieste, nu numai pe noi alegatorii, dar mai ales pe cei care o propulseaza in Parlamentul Romaniei.

Probabilitatea ca un liberal din Maramures sa ajunga in Camera Deputatilor tinde spre zero in aceste momente, dar mai mult ca sigur Viorica Chereches va fi parlamentar cu drepturi depline.

„Alături de soțul meu, personalitate a silviculturii românești, care a plecat dintre noi acum 15 ani, alături de fiul meu, economist al Universității Economice din Viena, un om care până la 38 de ani a avut un mandat de deputat și două de primar și care astăzi este într-o situație delicată, care va urma cursul instanțelor din România și Europa, și care azi nu îşi mai dorește nicio implicare în zona politică, vreau să fiu un om analizat prin prisma profesiei mele, pentru modul exemplar prin care m-am luptat pentru familia mea, pentru dragostea cu care am oferit sănătate oamenilor.

Am trăit ca orice român evoluția politică din România, am simțit ca medic, ca director de spital, ca soție, ca mamă derapajele inumane și incorecte din politica românească.

Am decis, de dragul băimărenilor și maramureșenilor, de dragul românilor, de dragul colegilor mei, de dragul intelectualilor sau al oamenilor simpli și tăcuți, ca, după o viață de muncă, să-mi asum acest pas, un pas care mi-aș dori să fie un impuls pentru oamenii serioși ai acestei țări, oameni desăvârșiți în profesiile lor, să nu lase țara pe mâna oricui, să-și ridice cu curaj privirea și să-și spună cuvântul.

Nu am activat politic până acum, dar, venind dintr-o familie de vechi liberali, cred că soluțiile pozitive pot fi oferite oamenilor de dreapta românească, în respect față de toți ceilalți actori din mediu politic. Cred în echilibru și în respect”, a spus Viorica Cherecheș, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și candidat la Camera Deputaților. Am citat din presa locala, declaratia data de Viorica Chereches in 23 octombrie 2016.

La atat se reduce crezul ei politic. Acelasi discurs plin de vorbe mari si goale de continut, parca scris de persoana care-l indoapa ca pe gansac, varandu-i pe gat vorbele cu polonicul fiului Catalin Chereches.

PNL-ul de cand s-a umflat in pene si a devenit “marele PNL”, a ajuns o structura de partid hibrida si urat mirositoare. Nici cizmele de cauciuc nu te mai ajuta, iar dusul de dupa devine inutil, daca ai intrat chiar si din greseala in “hora marelui PNL”.

Daca Mircea Dolha este facut Knockout de catre protejatul sau primarul ales, nici Mircea Man, pana de curand co-presedinte PNL-MM, nu se simte prea bine. Toate invartelile politice si sustinerea candidaturii la Maramures a lui Anca Boagiu incep sa se spulbere ca o boare de vant.

“Pe locul al doilea se află un nume cunoscut pe scena politică a ultimilor ani, dar care nu are nimic de-a face cu Maramureşul: senatorul Anca Boagiu (foto). Fostul ministru al transporturilor din timpul guvernării PDL, născută la Constanţa, vine să candideze pentru Camera Deputaţilor după patru mandate de parlamentar de Bucureşti.

Mai mult, nu mai departe de luna septembrie Anca Boagiu era realeasă în funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Bucuresti Sector 2. Boagiu ocupă un loc despre care o vreme s-a spus că ar fi rezervat pentru Bogdan Man, fiul deputatului de Maramureş Mircea Man, care nu mai candidează din cauza problemelor cu DNA. Bogdan Man a lucrat ca şi asistent personal al Ancăi Boagiu pe vremea când aceasta conducea Ministerul Transporturilor” poti citi, chiar si acum, pe site-ul “Initiativa pentru o Justitie Curata”.

Umbla vorba prin targ ca Mircea Dolha va ajunge primar in locul lui Catalin Chereches, iar actual edil sef, in viitorul foarte apropiat, independent in Senatul Romaniei. Toata lucratura capata sens, iar alegerile acestea nu sunt pentru noi, ci pentru ei.

Nimeni din filiala PNL-MM sau de la centru nu a dat o declaratie de presa la cele “rastite” de catre Catalin Chereches. Toti stau cu capul in nisip si asteapta sa treaca alegerile, poate-poate nimeni nu-l baga in seama pe arestat.

Mai mult decat atat, nici candidatul liberalilor, Viorica Chereches, nu a sustinut o conferinta de presa pentru a confirma sau infirma cele spuse de fiul sau, asa cum ar fi trebuit sa procedeze un politician responsabil.

Nu stim cine ne va reprezenta in viitorul Parlament, insa banuim deja ca nu se va schimba nimic daca duminica, 11 decembrie, nu vom pune stampila pe cine merita.

Nu suntem o turma manata cu bota din urma, asa cum ne vrea “Luceafarul Sasarului”. Si nu-i putem lasa pe unii sau pe altii sa ne jigneasca din nou inteligenta si sa ne cumpere de aceasta data, pe mai nimic, votul. Suficient si-au batut joc de noi si cred ca a venit timpul “sa-i lasam acasa”.