HCM Baia Mare – MKS Lublin 30-25 (16-12)

Arenhart (6 interventii), Ungureanu (8 interventii) – portari; Do Nascimento (6 goluri / 10 aruncari), Oltean (2/3), Buceschi (4/8), Szucs (2/2), Ardean (4/5), Lobach (1/2), Gjeorgjievska (3/5), Makeeva (1/2), Marin (1/3), Tatar, Davydenko (3/5), Nechita (1/2), Herrem, Tiron (2/4). Antrenor: Costica Buceschi

Dzhukeva (12 interventii), Baranovska – portari; Da Silva 1, Malek 4, Kocela 6, Rola, Gega 6, De Jesus, Repelewska 2, Kozimur, Nestsiaruk, Drabik 4, Mihdaliova 1, Skrzyniarz 1, Syncerz, Szarawaga. Antrenor: Sabina Wlodek

HCM Baia Mare a inceput destul de ezitant si greu prima partida din actuala editiei a Ligii Campionilor Europeni la handbal feminin. Desi erau considerate ca fiind favorite in fata polonezelor de la MKS Lublin, jucatoarele de la HCM au debutat in joc destul de dificil, in primele minute acestea fiind conduse chiar si cu scorul de 8 – 4(min. 13). Insa de la jumatatea primei reprize, dupa ce antrenorul Costica Buceschi le-a chemat la ordine, solicitand un time-out, fetele si-au adus aminte de faptul ca sunt campioane nationale si au inceput revenirea in forta. De asemenea, la revenirea in joc au contribuit si incurajarile fanilor baimareni, care au umplut din nou, pana la refuz, Sala Polivalenta „Lascar Pana”.

Astfel ca la finalul primei reprize au reusit sa intoarca scorul in favoarea lor, handbalistele de la HCM Baia Mare au intrat la vestiare cu o diferenta de 3 goluri in fata polonezelor(16-12). Repriza a doua a adus echipa din Baia Mare si-a impus ritmul de joc, conducand permanent pe tabela de scor, campiona Poloniei nu a mai reusit sa puna mari probleme handbalistelor de la HCM.

Asadar HCM Baia Mare a castigat partida cu scorul de 30 la 25, reusind astfel sa faca un pas important spre Final Four. Handbalistele noastre vor evolua în deplasare la campioana Franţei, Metz Handball, in urmatorul meci din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin.

hcm