In luna noiembrie 2010, in Baia Mare se inaugura Gold Plaza, un centru comercial de mari dimensiuni, o investitie imobiliara privata apartinand unor companii cu capital strain. La aceasta lucrare, construita in antrepriza de un grup de companii din Baia Mare care intre timp a intrat in insolventa si se aude ca se apropie de faliment, au fost angajati sute sau chiar mii de baimareni, care au lucrat pentru constructor sau pentru subcontractorii acestuia.

Am gasit pe Youtube un film de cateva minute care arata istoria construirii celei maimari cladiri din Baia Mare din ultimii ani. Haideti sa il vedem, inainte de a va adresa intrebarea de azi:

 

De atunci, in zona noastra constructiile ca si industrie au intrat in declin, singurele lucrari semnificative fiind cele realizate din bani publici.

Mii de fosti lucratori din constructii au fost nevoiti sa se reorienteze profesional. Ce s-a intamplat cu acestia? Unde au disparut? Aveti rude, prieteni sau cunoscuti care au lucrat in constructii? Cu ce se ocupa ei acum, ce s-a intamplat cu ei?

 

Raspundeti la intrebarile noastre, mai jos, la comentarii.