Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, profesor-doctor Alexandru Irimie, si Presedintele Senatului aceleiasi universitati, domnul profesor-doctor Ioan Stefan Florian, va invita sa luati parte joi, 5 noiembrie 2014, incepand cu ora 12:00, la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa scriitorului si medicului maramuresean Augustin Buzura, absolvent al acestei prestigioase universitati.

UMF Cluj

Augustin Buzura, autorul romanelor Absentii, Fetele taceriiVocile noptii s.a., s-a nascut la data de 22 septembrie 1938 in localitatea maramureseana Berinta, a urmat cursurile liceale la Colegiul National “Gheroghe Sincai” si cele universitare la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, specializandu-se in psihiatrie. Pentru a se dedica literaturii, renunta la profesia de medic psihiatru. In prezent este directorul revistei cultura.

Augustin_Buzura

Evenimentul va avea loc in amfiteatrul Ioan Aleman, strada Victor Babes, nr. 8 (noul sediu al UMF), iar laudatio va fi citit de profesor-doctor Marius Bojita.