Domnul senator Liviu Marian Pop a ajuns parlamentar dupa ce a hotarat sa paraseasca sindicatul profesorilor, pe care il conducea. Asadar, dansul provine din invatamant, desi lucrul acesta nu prea se vede, date fiind postarile sale de pe Internet si aparitiile sale televizate, in care reuseste sa se faca de ras aproape de fiecare data, fiindca nu reuseste sa tina pasul dialogului si logicii cu colegii sai de platou.

Am observat cu atentie postarile online ale acestui domn din ultimele trei luni si am constatat ca domnul Liviu Marian Pop are mare noroc cu angajata sa de la biroul parlamentar pe nume Carmen, care se ingrijeste sa corecteze numeroasele erori de exprimare si de logica pe care domnul parlamentar le face in articolele pe care le publica.

Domnul senator detine si un blog, unde scrie articole de propaganda absolut jenante ca si continut, fara argumente, pline de sloganuri si conforme cu temele de campanie pe care i le serveste pe e-mail biroul de presa al partidului sau, PSD. Liviu Marian Pop face multe erori online fiindca de obicei fuge de la un studio de televiziune la altul, recitand de fiecare data aceleasi texte gaunoase, ilogice si pline de tupeu cu care este alimentat de Dan Sova, Mirel Palada si de colegii acestora din serviciul de propaganda al candidatului Victor Ponta. Dar are noroc ca, probabil de la biroul parlamentar, angajata sa intervine rapid si repara cea mai mare parte a greselilor.

Totusi, in ciuda acestor servicii de corectura a unor perle senatoriale prestate pe bani publici de o salariata a Senatului, mai scapa public unele dovezi ale inculturii si parvenitismului acestui personaj dubios, ramas in istoria Romaniei ca sluga lingusitoare si fara scrupule care, in calitate de ministru, a facut tot ce a putut ca sa il scape pe Victor Ponta de dezastrul anchetei legate de doctoratul plagiat.

Iata un exemplu:

plm 01

Da, domnului senator i-a fugit un “i” din “institutiile”. Iar eroarea apare nu doar pe Facebook, ci si pe propriul blog de texte stupide al senatorului, vedeti cum arata adresa web in browser:

plm 02

Ei, dar acesta nu este singurul caz in care gramatica se dovedeste un inamic al acestui domn, care pretinde ca reprezinta in parlament tocmai invatamantul romanesc. Jalnic reprezentant este acela care nu stie sa faca acordul de gen intre substantiv si articolul posesiv:

plm 03

Corect ar fi fost “slugoi AL lui Basescu”, lucru pe care o cititoare de pe Facebook l-a si sesizat autorului, fara sa primeasca nici macar la 12 ore de la atentionare o reactie de corectare si de multumire, cum ar fi fost firesc:

 De altfel, si pe blogul senatorial adresa web este la fel de agramata:

plm-04

Screen Shot 09-13-14 at 04.08 PM

Sunt cinci ipostaze din foarte multele dovezi care arata ca acest domn nu cunoaste reguli elementare de limba romana, specifice ciclului de invatamant gimnazial. Din pacate, Pop Liviu Marian nu este un caz izolat, cei mai multi dintre colegii sai din conducerea PSD Maramures sunt la fel de certati cu cartea si cu limba romana. Dar sunt mandri ca sunt romani, desi daca i-am pune la o proba de dictare sigur nu ar sti exact cu cati “i” se scrie treaba asta.