Înotătorul Robert Glință a stabilit la sfârșitul săptămânii trecute un nou record mondial de juniori în proba de 100 de metri spate. El a devenit cel mai bun junior din lume în proba de 100 de metri spate, cu timpul de 55 de secunde și 77 de sutimi. Rezultatul a fost obținut la finalul săptămânii trecute la Netanya în Israel, la Campionatele europene pentru seniori în bazin scurt de 25 de metri.

“Ne-am atins obiectivele. Am plecat cu gândul să-mi realizez cel mai bun timp. Când am aflat în timpul probei de 100 metri spate că sunt foarte aproape de recordul mondial, am știut unde să împing mai mult, să forțez și astfel am realizat și recordul mondial,”, a declarat Robert Glință.

robert-glință

Robert își pregătește marile performanțe în bazinul olimpic din Baia Mare, sub comanda antrenorului Adrian Gherghel.

 

“Am plecat cu gândul la o finală, dar n-am știut exact cât de mare este concurența și ce timpi se vor înota. Poate visam chiar la o medalie, dar realizând un record mondial obținut într-o companie formată doar din recordmeni și medaliați la Olimpiadă valorează mult mai mult decât o medalie”, a declarat antrenorul Adrian Gherghel, de la LPS Baia Mare.

Robert Glință este și campionul mondial de juniori pe această distanță, titlu cucerit în august, la Singapore, în bazin olimpic, prilej cu care a realizat baremul A de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din anul 2016.