Domnul Gabriel Zetea este presedinte al PSD in judetul Maramures si vicepresedinte al Consiliului Judetean. Asta pe plan politic, fiindca pe plan gramatical nu prea reuseste sa nimereasca acordul de numar intre subiect si predicat ori intre substantiv si verbul care ii ilustreaza actiunea:

Screen Shot 08-24-14 at 03.02 PM

Dansul transmite felicitari comunitatii din Rozavlea “pentru felul in care stiu”. Gresit. Comunitatea este un substantiv singular, desi din punct de vedere semantic ea presupune o multime, un numar mai mare de cetateni. Asadar, corect ar fi fost “felicitari comunitatii pentru felul in care stie”.

Daca acest dezacord s-ar fi intamplat o singura data, as fi trecut cu vederea, putea fi din graba scrierii unui mesaj pe telefon. Dar nu, diagnosticul de lipsa de prietesug cu limba romana se confirma in mai multe postari:

zetea 2

La Valea Chioarului, daca este sa ne luam dupa domnul Zetea, “comunitatea dau dovada de spirit de unitate”. Apare acelasi dezacord de numar intre subiect si predicat.

In rest, se vede ca domnul Zetea este sef la PSD, scrie ceva mai bine decat colegii domniei sale. Asta daca nu cumva are vreo secretara dupa dansul, care ii editeaza textele, ceea ce este foarte posibil.