Peste 200 de dansatori de toate vârstele de la Prodance 2000 au făcut spectacol în Parcul ”Regina Maria”, într-un eveniment care a marcat finalul primei părți a sezonului competițional 2016. O primă parte de an care a îmbogățit palmaresul clubului băimărean cu 55 de medalii. ”După cum am început 2016, acesta se prefigurează a fi unul din cei mai buni ani din istoria clubului nostru din punctul de vedere al numărului de medalii cucerite”, a menționat Lorand Ilyes, președinte al Prodance 2000.

eveniment foisor (10)

În zona foișorului din Parcul ”Regina Maria”, Prodance 2000 a punctat finalul primei părți a sezonului 2016. De la cei mai mici dansatori (în vârstă de 4 ani) la cei mai… grizonați, de la cei care tocmai au finalizat cursul de inițiere la perechile care fac performanță pentru clubul băimărean, toți și-au pus condurii de dans în picioare pentru a face spectacol timp de circa o oră.

Absolvenții copii ai cursurilor pentru începători și intermediari au demonstrat părinților progresele făcute și antrenorilor că lecțiile au fost atent însușite. Circa o sută de copii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani și-au dat astfel primul ”examen” în fața spectatorilor, arătând că nu au trac de scenă și că pe ringul de dans (fie el și improvizat pe aleile din parc) se simt cel mai bine. Spectacolul a fost completat de 25 de perechi de performanță ale clubului băimărean, care au smuls cele mai multe ropote de aplauze. Dansatorii Prodance 2000, care au ajuns în 117 finale în prima parte a anului competițional 2016, cucerind 20 de locuri 1, 18 locuri 2 și 17 locuri 3, au molipsit audiența de ”microbul” dansului, mulți dintre spectatori încercând și ei pașii ritmurilor Latino. ”După cum am început 2016, acesta se prefigurează a fi unul din cei mai buni ani din istoria clubului nostru din punctul de vedere al numărului de medalii cucerite”, a menționat Lorand Ilyes, președinte al Prodance 2000. Demonstrația a fost încheiată de 26 de perechi de adulți, care au dansat bachata în soarele băimărean.

Este a patra oară când – din dorința de a populariza acest sport și de a mări comunitatea de dansatori din Baia Mare – Prodance 2000 coboară dansul din studioul de antrenamente în stradă: în 2013, în Piața Millenium, școala de dans băimăreană a organizat un flashmob de vals vienez; în 2014, în Parcul ”Regina Maria”, perechile de la Prodance 2000 au prezentat un colaj de cinci dansuri, pentru ca în acest an sportivi ai Prodance 2000 să marcheze în centrul vechi al orașului Ziua Internațională a Dansului.

Cu evenimentul de vineri, prima parte a sezonului 2016 s-a încheiat. Pentru unele dintre perechile școlii de dans băimărene a început vacanța, pentru altele antrenamentele vor continua și pe parcursul verii, date fiind competițiile importante în care vor fi angrenate la toamnă. Pentru că, nu-i așa?!, palmaresul de peste 1.300 de finale, dintre care 680 finalizate cu podiumuri, trebuie sporit pentru Prodance 2000, clubul care de 16 ani promovează dansul în Baia Mare.