Domnul deputat Florin Tataru are si dansul o pagina proprie pe Facebook. Posteaza mai rar decat colegii sai de partid, dar atunci cand o face are articole mai consistente ca si text, incercand sa dea impresia unui fundament cultural solid si a unei documentari riguroase.

Hai sa vedem daca lecturile domnului Tataru, aparent de anvergura, au acoperit si gramatica limbii romane:

tataru0

Aoleu si vai de noi, ma tem ca domnul deputat nu ar trece clasa la limba romana daca mi-ar fi coleg! O singura postare, multe greseli:

– Citatul pe care domnul deputat il atribuie unui ierarh bisericesc are o virgula intre complementul direct si predicat, eroare pe care, oricat de credinciosi si toleranti am vrea sa fim, nu o putem trece cu vederea.

– Sa trecem usor cu vederea eroarea de caligrafie marcata de absenta literei “r” in “otodoxi”, dar sa penalizam aspru pluralul incorect al substantivului. Se spune si se scrie “ortodox – ortodoCSI”, domnule deputat.

– La fel de usor putem trece cu vederea absenta cratimei din formula “intradevar”. Se scrie corect “intr-adevar”, domnule Tataru.

– Avem si o micuta cacofonie: “imbraca credinta”. Tocmai intr-o postare despre biserica, domnule deputat? Urata treaba.

– Domnul Tataru nu putea rata insa traditionala virgula intre subiect si predicat, care caracterizeaza scrierile multor politicieni romani, agramati, inculti si mai ales dornici sa epateze si sa pozeze in persoane educate, desi la scoala au cam tras chiulul. Avem un subiect multiplu, “activitatea si deosebitele forme” si apoi verbul “sunt o expresie”, dar apare si virgula inainte de “sunt”, un lucru pentru care se cam pica Bacalaureatul, din cate am auzit eu.

De nota trei cu indulgenta postarea domnului Tataru, asupra caruia vom mai reveni, fiindca este unul dintre cei mai prolifici autori de perle pe Facebook.