A opta ediţie a Cupei Prodance a avut loc cu peste 200 de perechi la start. Circa 10 ore a durat competiţia la finele căreia s-au acordat peste 80 de medalii. Din Maramureş au concurat sportivi de la opt cluburi, şcoala de dans organizatoare reuşind să obţină 12 medalii. Cupa Prodance a făcut parte din programul aniversar, Prodance 2000 Baia Mare sărbătorind 15 ani de existenţă.

copii Prodance 1 

Clubul de dans sportiv Prodance 2000 Baia Mare a celebrat printr-o suită de evenimente 15 ani de existenţă. Capul de afiş a fost a opta ediţie a Cupei Prodance. Circa 200 de perechi, de la 23 de cluburi din 13 oraşe din România, au concurat în cadrul a 29 de categorii. Maramureşul a fost reprezentat de sportivi de la opt cluburi. Au fost puse la bătaie peste 80 de medalii, cei 15 arbitri care au jurizat fiind extrem de atenţi la toate detaliile. După aproximativ 10 ore de concurs au fost culeşi laurii, clubul aniversat reuşind să îşi sporească palmaresul la ceas de sărbătoare, cucerind cinci locuri 1, trei locuri 2 şi patru locuri 3.

În cadrul competiţiei a fost lansat cel mai nou produs al şcolii de dans băimărene, revista Prodance 2000. „Este o revistă care spune poveştile de succes ale dansatorilor de la Prodance şi ale echipei care face spectacolul să meargă mai departe la cel mai înalt nivel posibil de fiecare dată”, a declarat preşedintele executiv al clubului aniversat, Lorand Ilyes.

show Bogdan Suciu & Carina Breban Prodance 2

Programul a fost completat de show-uri decupate din diverse registre de exprimare prin dans. Campionii naţionali de salsa de la Sonrisa Dance Center din Cluj Napoca au înfierbântat atmosfera. Horia Călin Pop şi Ioana Lascu de la Compania de Tango din Cluj Napoca

au prezentat o mostră impresionantă de improvizaţie de tango argentinian. Trei grupe de mici dansatori de la Prodance 2000 (cei mai mici având 4 ani), acompaniaţi live de copiii de la Şcoala de Muzică „Insieme”, au conferit un plus de energie serii. Bogdan Suciu şi Carina Breban, pereche legitimată la clubul băimărean, au creat şi ei spectacol, smulgând ropote de aplauze.

Ziua de duminică a fost destinată seminariilor. Lecţii de ritmuri latino au fost predate de Noemi şi Istvan Toth, profesioniştii de la Sonrisa Dance Center au susţinut un workshop de salsa – Rueda de Casino, iar Horia Călin Pop şi Ioana Lascu au susţinut lecţii private de tango argentinian.