Articolul publicat ieri de Cătălin Vischi pe ziarmm.ro și distribuit pe rețelele sociale a fost urmat de un val de comentarii și de mesaje private, în care foarte mulți oameni din Maramureș ne-au transmis nemulțumiri, relatări, opinii și soluții legate de condițiile generale de muncă întâlnite în cele mai multe fabrici private din Maramureș, numindu-le în special pe cele aparținând Eaton, Aramis, UAC, Taparo și Italsofa.

În urma acestor mesaje, pentru că ne-am propus să fim o platformă de comunicare și dezbatere liberă, dedicată exclusiv cetățenilor, am decis să lansăm un serial în care să punem acest spațiu la dispoziția oamenilor din Maramureș, pentru a își exprima în mod liber și, dacă vor, anonim, opiniile, nemulțumirile sau satisfacțiile, ideile de îmbunătățire și soluțiile pe care le așteaptă din partea autorităților statului.

Protejarea identității celor care vor avea dorința, curajul și responsabilitatea de a semnala cazuri și situații mai puțin plăcute și onorabile este esențială în cazul în care angajatorul sau mediul profesional din acele fabrici obișnuiește să recurgă la represalii. Sunt multe sesizări care acuză de abuzuri și ilegalități rețelele de putere neoficiale consolidate în fabrici pe bază de rudenie și nu neapărat managementul companiilor.

Începem acest serial cu fabricile Eaton, care au fost cel mai des invocate în mesajele primite pe rețelele sociale. Dar vom continua în săptămânile viitoare și cu celelalte mari fabrici din Maramureș. Folosiți secțiunea de comentarii de mai jos, dacă vreți să vă asumați identitatea comentați cu profilul vostru de Facebook, dacă nu mergeți puțin mai jos și completați formularul de la secțiunea de comentarii, adresa de e-mail nu va fi publicată. Așadar, cum este să lucrezi la Eaton (Fărcașa sau Bușag)? Ce e bine, ce e rău, ce trebuie și se poate schimba în bine?