În februarie se deschide sezonul competițional în dansul sportiv de performanță, iar perechile care se antrenează la Prodance 2000 au început în forță pregătirile pentru concursuri. Prima competiție naționala din acest an, la care vor participa două dintre cele mai bune perechi de la Prodance, este Campionatul Național de Dans, desfășurat în perioada 28 februarie – 1 martie la Cluj-Napoca.

Una dintre perechi este Bogdan Suciu & Carina Breban, adevărați ambasadori ai dansului sportiv de performanță din Maramureș. Ei concurează la categoria Open 19-35 ani Standard.

prodance1

Anul trecut ei au fost la doar un pas de podium la Campionatul Național de sub 21 de ani, obținând locul 4, iar pentru 2015 ei au planuri mari: Bogdan spune: “În primul rând, obiectivul nostru este să ajungem în semifinala Campionatului Național din 1 martie, iar în al doilea rând, la finalul anului să fim în primii 100 din lume, ceea ce înseamnă participarea la cel puțin 6 competiții internaționale, în care să fim în primii 20.”

Nivelul la care concurează această pereche este unul puternic și plin de provocări, dar sportivii sunt pregătiți deja pentru a le face față. Carina: “Pe lângă detaliile tehnice ale dansului, pentru noi este foarte important să introducem publicul în atmosfera fiecărui stil de dans și să le transmitem sentimentele, emoția specifică acelui dans.” Iată-i pe Bogdan si Carina dansând Quickstep in cadrul unui antrenament:

Cea de-a doua pereche este formată din Darius Frîncău & Dora Trufan,  finaliști în 2014 la Campionatul Național de Clase de la Reghin, unde au obținut locul 4 la categoria E 10-11 ani. Anul acesta ei vor participa pentru prima dată la Campionatul Național, unde vor concura la categoria Open 10-11 ani Standard și Latino.

prodance2

 Iată-i pe Darius și Dora la antrenament, dansând Cha-Cha:

Am stat de vorbă și cu antrenorii care pregătesc aceste perechi: Carmen Sînă și Lorand Ilyes, care ne-au mărturisit câteva din gândurile lor legate de această competiție și de perechile participante:

Carmen Sînă: “Pentru un antrenor, fiecare concurs este o provocare și avem o mare responsabilitate față de fiecare pereche în parte. Pregătirea include multă implicare tehnică, fizică, psihică și sufletească și avem o satisfacție imensă atunci când vedem cum perechea progresează zi de zi, oră de oră și devine din ce în ce mai competitivă.”

Campionatul Național de Dans este cea mai importantă competiție de dans sportiv din an, la care participă cele mai bune perechi de performanță din țară. Din 2004, de când am preluat conducerea clubului Prodance 2000, suntem o prezență constantă la acest concurs unde, an de an, perechile noastre au avut rezultate bune. Pentru această ediție a Campionatului, eu sper ca ambele perechi să se califice în semifinală la secțiunile la care participă.” declară Lorand Ilyes, președintele școlii de dans.

Le dorim mult succes lor și tuturor sportivilor de la Prodance 2000 în atingerea rezultatelor dorite în toate competițiile de dans sportiv la care vor participa!