Unde ar fi nevoie de sensuri giratorii in Baia Mare? Dam o pizza pentru cel mai pertinent comentariu

Autoritatile locale din Baia Mare doresc sa amenajeze, anul viitor, noi sensuri giratorii amplasate in mai multe intersectii cu trafic rutier intens. Cum comentati acest lucru? Pe ce strazi ar fi utile si ar ajuta la fluidizarea traficului, sensurile giratorii?

Spuneti-va parerea, aici, pe siteul nostru si aveti sansa sa castigati o pizza oferita de „Pizzeria Al Pesce Vela”.

giratoriu2

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

REDACTIA Maramuresenii.ro

REDACTIA Maramuresenii.ro

Puteti contacta Redactia Maramuresenii.ro prin e-mail la redactia@maramuresenii.ro. Va vom raspunde prompt.9 comments

Scrie un comentariu
 1. Titel
  Titel 5 November, 2014, 09:30

  Un sens giratoriu bine venit ar fii in zona de intrare in BM mai exact la intrarea pe centura-intersectia Bd. Unirii si str. Europa, Respectiv Bd. Independentei/ Centura. As dori sa mai fac o remarca: pe Bd. Bucuresti nu ai unde intoarce masina, ar fii bine ca in zona Aviatorilor si undeva in zona Center sa se faca linie intrerupta pentru a nu fii nevoit sa faci 1 Km in plus sa ajungi la destinatia dorita.

  Reply this comment
  • Kramer
   Kramer 5 November, 2014, 16:15

   Subscriu la linia intrerupta in dreptul Aviatorilor! Ocolul pe care trebuie sa-l faca cel care locuieste pe Aviatorilor, venind dinspre gara, este incredibil! In loc sa faca stanga la Eurohotel, are de mers: in continuare pe bd. Bucresti, (2 semafoare), stanga in intersectia McDonalds,(inca 1 semafor), apoi stanga in intersectia Cosbuc-Unirii la cladirea “Gama”, viraj stanga inainte de Billa, viraj stanga pe Bilascu, viraj dreapta pe Petur Maior, viraj dreapta pe Ana Ipatescu, viraj stanga pe strada fara nume, intersectare cu Iorga si in sfarsit, ajungi pe Aviatorilor!!!
   Sau, alta varianta, care in timpul zilei este mult mai ucigatoare de nervi si timp: in continuare pe bd. Bucresti, (2 semafoare), dreapta la intersectia McDonalds (+1 semafor), faci sensul giratoriu de la cladirea Romtelecom, te intorci la intersectia McDonalds, + 1 semafor, te intorci pe Bd Bucuresti, + 2 semafoare si in final faci dreapta si intri pe Aviatorilor. 1 km si 6 semafoare ocol, sau 2,5 km si “doar” 3 semafoare. Este de-a dreptul ABSURD!!!

   Reply this comment
 2. florin
  florin 5 November, 2014, 10:45

  In toate intersectiile ar trebui,dupa cum se invata acum la scolile de soferi doar sensurile giratorii ii mai scapa pe tinerii soferi

  Reply this comment
 3. icsiszer
  icsiszer 5 November, 2014, 13:23

  Cred ca foarte multi soferi din Baia Mare, dar si din alte localitati ar fi foarte bucurosi sa vada un sens giratoriu la intersectia strazilor Europa (soseaua de centura) si bld. Independentei. Acest sens giratoriu pe langa fluidizarea circulatiei ar tempera un pic si vitezomanii de pe bulevard.

  Reply this comment
 4. Kramer
  Kramer 5 November, 2014, 16:20

  Intersectia Bilascu – Unirii, unde se sta si cate un sfert de ora pentru a iesi de pe Bilascu, dinspre Scolile Iorga – Cosbuc pe Bd. uNIRII. Si in timpul zilei e o intersectie grea, dar orele de dus-adus prunci la scoala sunt tragice :(

  Reply this comment
 5. BMS
  BMS 6 November, 2014, 19:42

  Nu vreau să mă dau mare, dar conduc prin Baia Mare din 1982. Singurele sensuri giratorii care își au rostul sunt cele de la Arcul de Triumf din Paris și din București, și hai să zicem cu un pic de bunăvoință, în cazul nostru, cel de la semilună. Sensurile giratorii au fost ”inventate pentru a desțelenii circulația în intersecțiile de drumuri principale cu trafic aproape permanent, adică bară la bară, respectiv în intersecțiile cu mai multe raze (stea) care de asemenea au flux ridicat. Ce avem noi? sens giratoriu Hortensiei / Serelor (100.000 euro), sens giratoriu Coșbuc/Unirii, (vreo 150.000 mii , refăcut că nu putea autobuzul vira), S.G. Vasile Lucaciu / 8 Martie ( tot vreo 150.000 euro) ș.a.m.d. Ați prins ideea de ce sunt atâtea sensuri? Cel mai tare e totuși sensul giratoriu de pe Independenței mai jos de Gold Plaza, la intrarea la Autoservice, cred că poate fi trecut în cartea recordurilor având cel mai mic diametru, de numai vreo 3 metri.
  Este o tâmpenie !!! sensurile giratorii încetinesc traficul, n-au ce căuta în oraș în afara excepțiilor amintite la început. De exemplu cea mai bună intersecție din oraș este în opinia mea Traian/Republicii, viraj la dreapta liber, restul semaforizat. Desigur putem discuta de marcaje care sunt stupide de-a dreptul în unele locuri dar ce să-i faci ”banii trebuie să circule”.
  Oameni buni, am traversat Budapesta de la est la vest în miezul zilei în 45 de minute , pe centru nu pe centură. Încercați asta de la IMMUM la Auchan în Baia Mare, pe urmă faceți comparația.
  Dacă e să răspund autorului ar fi – Aș dori un sens giratoriu cu sens unic la intersecția Luceafărului cu Avram Iancu, în sensul coordonatelor 44.439858,26.084126

  Reply this comment
 6. ioan
  ioan 7 November, 2014, 15:27

  o sa insist pana scoateti tampenia aia cu premiul in pizza pt orice, tehnica de racolarea media perversa dle consultant, ori ma cenzurati!

  Reply this comment
 7. maramuresanul
  maramuresanul 7 November, 2014, 19:42

  foarte bine ca se fac sensuri giratori nu ma intereseaza ce zic alti voi trebe sa stiti ca pe timp de noapta ce se intampla in baia mare majoritatea stiu ce sunt alea liniute cu masinile ce inseamna eu la fie care intersectie as face sens giratoriu liniutele omoara multi oameni

  Reply this comment
  • BMS
   BMS 10 November, 2014, 14:46

   Totuși, nu exagerezi un pic? să faci sensuri giratorii ca să nu moară idioții care bagă liniuțe noaptea în oraș. Ba să nu facă sensuri și iaca așa vom asista la selecția naturală a rasei umane.

   Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*