Concurs: Visul tău pentru Maramureșul anului 2020

Concurs: Visul tău pentru Maramureșul anului 2020

UPDATE: Din motive tehnice care nu au depins de noi și pentru care ne cerem scuze, nu am putut finaliza concursul nostru în decembrie, așa cum am programat inițial. Reluăm acum acest concurs, astfel: acceptăm răspunsuri în concurs până la data de 3 februarie ora 23.59, pe 4 februarie decidem cei trei câștigători și pe 5 februarie facem premierea. Toate răspunsurile deja depuse rămân valabile, în competiție. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Unul dintre cititorii fideli ai paginii noastre ne-a încurajat să organizăm acest concurs, oferindu-se și să pună la dispoziție trei premii atractive, trei pungi cu cadouri-surpriză care conțin CD-uri și DVD-uri cu muzică, alimente, răcoritoare și dulciuri.

Așa că am acceptat provocarea cititorului nostru, care își dorește să rămână anonim. Așadar, avem o provocare la concurs pentru voi, mai ales că urmează o perioadă de liniște, de relaxare, în care pacea, optimismul și creativitatea își vor găsi loc în programul fiecăruia:

Tema: Visul tău pentru Maramureșul anului 2020.

Hai să ne imaginăm că putem călători în timp și că putem desena, fiecare în parte, Maramureșul de peste cinci ani, așa cum își dorește sufletul său. Hai să visăm frumos, optimist și cu curaj și să descriem, în cât mai multe detalii, cum am dori să găsim Maramureșul și oamenii locului la Crăciunul anului 2020.

Ca să intri în concurs, trebuie să scrii, la comentariile acestui articol, cum îți imaginezi tu că va arăta Maramureșul în 2020. Vom premia cea mai originală, generoasă și pozitivă descriere, bazată totuși pe coordonate reale, așa că ne așteptăm să descrieți un Maramureș posibil, tangibil, optimist dar realist.

Concursul este deschis până Marți, 29 decembrie 2015, ora 23.59. Miercuri, 30 decembrie vom stabili cei trei câștigători, iar Joi, 31 decembrie va avea loc înmânarea premiilor.

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

REDACTIA Maramuresenii.ro

REDACTIA Maramuresenii.ro

Puteti contacta Redactia Maramuresenii.ro prin e-mail la redactia@maramuresenii.ro. Va vom raspunde prompt.


Etichete atasate acestui articol
concursMaramureș 2020

21 comments

Scrie un comentariu
 1. nicu
  nicu 22 December, 2015, 11:44

  Daca tot suntem la capitolul vise ,visul cel mare ar fi ca incepand de maine sa scapam de toti incompetentii din administratie si politica si atunci, (visez ),Maramuresul o sa aiba: 1 ) 7 parcuri industriale ca si cei de la Cluj ( Cluj-Baia Mare,Dej 2-Sighet si Viseu,Floresti-Tautii Mageraus,Turda-Tg.Lapus,Campia Turzii-Somcuta,Jucu-Seini , Ulmeni si Borsa, la un loc ). Asta e si visul tuturor coconilor care isi vad parintii acasa din an in Paste 2 )Prima universitate maramureseana, dupa ce prietenii juetului au manarit-o pe fosta prima ( de mine poate sa o faca si in sediul fostului Remin).Si ma multumesc si cu 5 % din cota de piata a Clujului ceea ce inseamna peste 5000 de studenti,, care consuma in medie,local, in jur de 5000 de salarii minime,cati muncitori nu avem in toate fabricile din zona ,la un loc.3) prima forare dupa captarea unei ape termale si prin fonduri UE realizarea unui Aquaparc modern ( cica calitatea apei de la Satu Mare a ajuns peste statiunile din Ungaria,au forat la peste 3000 de metrii ).4) revigorarea turismul facut in prezent dupa ureche. 5) atragerea de fonduri UE si infiintarea de ferme competitive,revenirea zootehniei si a horticulturii ( plantatii gen Valcea, in comunitatile locale, pentru programul marul in scoli, 5)Sa fie si visu lui cake, Capitala Culturala . 6 ) visul lui Dilau, sport de clasa, sponsori si bani pentru sport 7) visul celor cu salariul minim: sa vina investitori seriosi care sa-i plateasca decent si sa nu moara de foame .8 ) visul celor tepuiti de banci si aparati de BNR : sa scape dand casa bancii si sa nu mai fie hartuiti de recuperatori pana ies total din sistem ( mor ).Si mai puteti continua…si voi.

  Reply this comment
  • fost miner
   fost miner 22 December, 2015, 12:19

   Asta cu neputinta de a fora un amarat de put pana la 3000 de metri,sa nu mai vorbim si de amenajarea unui strand ,spune mult cat de saraci si handi am ajuns,sa nu mai spun ca unii dintre noi mai au curaj sa mai si viseze la redeschirea mineritului.

   Reply this comment
  • POP
   POP 25 December, 2015, 14:11

   Stai relaxat,cei de la CJ MM au dat un comunicat pe un ziar on line ca in Recea, pe cele douazeci de hectare,vor face un centru de echitatie.Titlul corect ar fi trebuit sa fie :,, In sfarsit,visul lui Soricelu’ realizat de catre Consiliul Judetean “.Sau: ,,In judetul in care consilierii judeteni nu au fost in stare sa faca un parc industrial,vor zbuda caii de echitatie’. Probabil ca asistatii sociali, somerii si cei platiti cu minim pe economie sa aiba preocupari boieresti.Au si facut si o cercetare de piata,privind costurile de proiectare si de punere in aplicare a unei astfel de investitii.Daca ar fi avut careva habar de ceva economie si-ar fi pus intrebarea de costuri si rentabilitate si dupa demararea unui astfel de proiect.Ne povestesc de turisti, de terapii alternative,petrecerea timpului liber,etc.Pai daca iubeati copiii si animalele ati fi sprijinit refacerea gradinii Zoo, ca oricum in mandatul vostru a disparut vechea gradina zoologica.Nimic despre costurile de dupa.Pai rezista cu greu,cel putin pe foamea asta,in Bucuresti, la privat,o astfel de activitate si sa nu uitam capitala are cu putin sub 2 milioane de locuitori (nu sub 100 000 rezidenti,cum cred ca are in realitate municipiul).Pentru amuzamentul nostru am spicuit niste tarife acolo unde nu se ocupa slujbasii statului, ci profesionistii privati-care au creat toate conditiile: pensiuni (inclusiv pentru cai si ponei),echitatie, trasee pitoresti,etc.O sedinta de echitatie , in padure , cu instructor – 75 lei / persoana/h,
   doua sedinte consecutive, in padure , cu instructor – 120 lei / persoana;350 lei / zi (7-8 h calarie) /minim 3 persoane, abonament fara limite de sedinte valabil 12 luni – 1400 euro / persoana( cat salariul pe un an al multor maramureseni ).Inchirierea a doi ponei echipati complet pt echitatie + doi insotitori/instructori + transportul la locatia dumneavoastra – 680 lei. Doar tichia de margaritar ne mai lipsea.Dar sa recunoastem ca si asta e un vis al unor adulti copilarosi care ar trebui pus la premiere.Daca castiga sa le trimiteti o punga de bomboane sau zahar cubic( ca le place calutilor).

   Reply this comment
   • miresean gheo
    miresean gheo 25 December, 2015, 17:12

    Noo,o picat ceapeuuu ? Parca acum cateva luni zicea vanatoru ca va fa un loc de adunatura agricola.Si io care credeam ca se baga si Matiesu.

    Reply this comment
   • nicu
    nicu 25 December, 2015, 19:20

    Cum se face ca toti astia au idei interesante doar din bani publici.Uite era interesant sa faca o astfel de afacere pe banii lor privati.Din cate stiu si la Izvoare a facut unul,posesor de teren,hotel si restaurant, niste grajdiuri si a pornit o astfel de activitate.Sigur ca a dat chix, deoarece sunt afaceri in care trebuie sa te implici personal,24 din 24 de ore,nu filozofând dintr-un birou in niste businessuri in care nu te pricepi deloc. Sau asta o fi marele proiect de redresare a turismului judetean ? Daca tot nu ai voie sa maresti salariile cu 6 luni inainte de alegeri ar trebui prin lege sa se specifice ca nu ai voie nici sa hotarasti si sa pornesti investitii noi, in ultimele 6 luni de mandat.Nu de alta, dar ce ai facut in cei 4-5 ani? De ce sa nu raspunzi tu pentru prostiile facute si de ce sa lasi altora niste proiecte pe care poate altii o sa le considere proaste sau neprioritare.Chia

    Reply this comment
    • NICU
     NICU 25 December, 2015, 19:39

     Chiar am fost curios si am cautat pe net daca vreun consiliu judetean s-a implicat in vreun proiect de genul asta.Am gasit doar privati :http://www.equestria.ro/despre-club/.Sau o investitie facuta tot de privati,avand chiar si avocati printre investitori:http://www.ziaruldegarda.ro/clubul-sportiv-ecvestru-decebal-cai-sute-mii-euro-grajdurile-hemeiusi/.Uite cu ce s-a implicat consiliul judetean Bacau :,,„Terapia cu cai, o joaca serioasa pentru copiii cu probleme”, proiect apartinând Asociatiei „Lumina” din Comanesti, s-a derulat in perioada iulie-noiembrie 2014 si a avut o valoare de 36.957 lei, din care 17.000 lei au fost asigurati de CJ Bacau. Clubul Sportiv de Echitatie Decebal a sustinut proiectul pro-bono, prin aducerea a unu-doi cai, de cel putin doua ori pe luna, la Centrul de zi din Luncani al asociatiei. Proiectul a ajuns la final si Mara Matei arata ca rezultatele sunt de doua feluri: cuantificabile si necuantificabile: „Copiii implicati in proiect au participat la activitatile centrului de zi, au beneficiat de terapia cu cai, de kinetoterapie si de psihoterapie. Parintii copiilor au participat la grupurile de suport organizate special pentru a beneficia de consiliere ”(http://www.desteptarea.ro/?s=apia)

     Reply this comment
    • nicolae
     nicolae 25 December, 2015, 19:47

     Chiar am fost curios si am cautat pe net daca vreun consiliu judetean s-a implicat in vreun proiect de genul asta.Am gasit doar privati :http://www.equestria.ro/despre-club/.Sau o investitie facuta tot de privati,avand chiar si avocati printre investitori:http://www.ziaruldegarda.ro/clubul-sportiv-ecvestru-decebal-cai-sute-mii-euro-grajdurile-hemeiusi/.Uite cu ce s-a implicat consiliul judetean Bacau :,,„Terapia cu cai, o joaca serioasa pentru copiii cu probleme”, proiect apartinând Asociatiei „Lumina” din Comanesti, s-a derulat in perioada iulie-noiembrie 2014 si a avut o valoare de 36.957 lei, din care 17.000 lei au fost asigurati de CJ Bacau. Clubul Sportiv de Echitatie Decebal a sustinut proiectul pro-bono, prin aducerea a unu-doi cai, de cel putin doua ori pe luna, la Centrul de zi din Luncani al asociatiei. Proiectul a ajuns la final si Mara Matei arata ca rezultatele sunt de doua feluri: cuantificabile si necuantificabile: „Copiii implicati in proiect au participat la activitatile centrului de zi, au beneficiat de terapia cu cai, de kinetoterapie si de psihoterapie. Parintii copiilor au participat la grupurile de suport organizate special pentru a beneficia de consiliere ”(http://www.desteptarea.ro/?s=apia)

     Reply this comment
    • marie
     marie 26 December, 2015, 11:49

     Astia cred ca echitatie e ca si vanatoarea,moca.Te duci cu senilele le calci oamenilor proprietatile, nu-ti pasa de nimic, cu atat mai putin de animalele salbatice.Mai Ciceu, daca te tenteaza asa ceva de ce nu te implici cu banii tai personali. Uite in Bacau este o astfel de investitie si unul dintre cei 3 investitori e chiar avocat de profesie.Nimic si nimeni nu te opreste.Poti sa o faci chiar in Dumbravita, pe terenurile tale.Desigur ca implica si riscuri,posibilitatea de a da faliment, mai ales ca un cal de competitie e cateva sute de mii de euro.Dar doar asa vei invata ce inseamna sa ai angajati, sa-i platesti din activitatea pe care o pastoresti, sa te stresezi cand nu strangi destul malai sa-ti platesti lucratorii, sa vina bancile pe tine cand nu ai strans destul pentru rate.E simplu la stat sau in meserii liberale de succes,nu ?

     Reply this comment
   • nicu
    nicu 25 December, 2015, 19:36

    Cum se face ca toti astia au idei interesante doar din bani publici.Uite era interesant sa faca o astfel de afacere pe banii lor privati.Din cate stiu si la Izvoare a facut unul,posesor de teren,hotel si restaurant, niste grajdiuri si a pornit o astfel de activitate.Sigur ca a dat chix, deoarece sunt afaceri in care trebuie sa te implici personal,24 din 24 de ore,nu filozofând dintr-un birou in niste businessuri in care nu te pricepi deloc. Sau asta o fi marele proiect de redresare a turismului judetean ? Daca tot nu ai voie sa maresti salariile cu 6 luni inainte de alegeri ar trebui prin lege sa se specifice ca nu ai voie nici sa hotarasti si sa pornesti investitii noi, in ultimele 6 luni de mandat.Nu de alta, dar ce ai facut in cei 4-5 ani? De ce sa nu raspunzi tu pentru prostiile facute si de ce sa lasi altora niste proiecte pe care poate altii o sa le considere proaste sau neprioritare. Chiar am fost curios si am cautat pe net daca vreun consiliu judetean s-a implicat in vreun proiect de genul asta.Am gasit doar privati :http://www.equestria.ro/despre-club/.Sau o investitie facuta tot de privati,avand chiar si avocati printre investitori:http://www.ziaruldegarda.ro/clubul-sportiv-ecvestru-decebal-cai-sute-mii-euro-grajdurile-hemeiusi/.Uite cu ce s-a implicat consiliul judetean Bacau :,,„Terapia cu cai, o joaca serioasa pentru copiii cu probleme”, proiect apartinând Asociatiei „Lumina” din Comanesti, s-a derulat in perioada iulie-noiembrie 2014 si a avut o valoare de 36.957 lei, din care 17.000 lei au fost asigurati de CJ Bacau. Clubul Sportiv de Echitatie Decebal a sustinut proiectul pro-bono, prin aducerea a unu-doi cai, de cel putin doua ori pe luna, la Centrul de zi din Luncani al asociatiei. Proiectul a ajuns la final si Mara Matei arata ca rezultatele sunt de doua feluri: cuantificabile si necuantificabile: „Copiii implicati in proiect au participat la activitatile centrului de zi, au beneficiat de terapia cu cai, de kinetoterapie si de psihoterapie. Parintii copiilor au participat la grupurile de suport organizate special pentru a beneficia de consiliere ”(http://www.desteptarea.ro/?s=apia)

    Reply this comment
   • Baita
    Baita 26 December, 2015, 17:59

    Ce tot vorbiti aiureli, este deja in apropiere de Baia Mare un astfel de obiectiv:http://www.calaret.ro/cursuri_calarie.Probabil vrea Flore sa le faca concurenta neloiala, cu bani publici.Sau vrea doar sa introduca cai pentru supraponderali,ca tot au aia din Baita limita,de preferinta pana la max 80 kg/calaret.

    Reply this comment
 2. ni cum o ia in brate
  ni cum o ia in brate 22 December, 2015, 15:19

  capitala culturala ?dupa ce a pus handbalul pe butuci si a furat cat a putut prin bidoane kake mai pune de o teapa cu capitala culturala .Cand se trage linia o sa vedem ,ca la handbal, ca noi tot asa rupti in fund suntem ba mai saraci ca tre sa scoatem din buzunare milioane sa umplem gaurile facute de hotoman .da fuduli nevoie mare ,ca nu suntem prosti destul. universitate ne mai trebuie, sa mai dea niste tunuri imobiliare penalul, poate o sa se puna el decan acolo, ca semidoctul si-o facut rost si de doctorat da n-are curajul sa-l scoata la vedere, a vazut ce-au patit ponta si oprea.

  Reply this comment
  • Prietenia ramane!
   Prietenia ramane! 23 December, 2015, 08:56

   Prin cutiile postale ne-a adus Mosu un plic in care cu deosebit respect ni se aduce aminte de 2010.Sufla oare vreo dorinta de revenire ? Isi dau liberalii deja la gioale in lupta pentru ciolanul de la primarie?Tu pe asta il iei in brate?

   Reply this comment
   • ni cum o ia in brate
    ni cum o ia in brate 23 December, 2015, 10:14

    daca nu te lasi prostit de un hot arogant neaparat o faci pentru a sustine un alt infractor.prietene,asa-i cand iti lucreaza un singur neuron , variantele sunt limitate.

    Reply this comment
  • ionut
   ionut 24 December, 2015, 08:56

   Vad ca pentru tine nimic nu e bun din ce se face pentru oras,probabil trebuie sa ajungem la nivel de Baia Sprie, adica sub zero.Clujul s-a dezvoltat,desigur cu penalii lor care acum platesc,dar ei sunt acum fruncea.Noi cu pampalaii riscam sa nu facem absolut nimic dar sa fim si cu banii luati.In 20 de ani orasul a ajuns la minimul istoric, cu o industrie rasa din temelii care acum e la mana samsarilor de terenuri,iar orasul se poate mandri doar cu niste buzi de pseudoconstructii in paragina,gen apsa, fabrica de paine,preparare sasar.Dupa tine orasul asta nu merita o universitate.Eu am fost mandru ca orasul avea o institutie de invatamant superior.Si celor de la Petrosani, oras de genul Baia Sprie,li s-a propus fuziunea, dar au refuzat.Bine au si facut,acum nu ar mai avea nici caserie si s-ar fi trezit ca ingineria miniera nu se face langa exploatarile miniere ci in buricul clujului.Si ce ai vrea sa se faca din taxe si impozite ? Aia nu, cealalta nu, dupa tine totul e fudulie.Pai frate, zilnic zeci de maramureseni pleaca definitiv din zona astfel incat daca nu faci lucruri de anvergura in cativa ani chiar ca totul va fi o fudulie si o sa ajunga judetul asta ca toate orasele sale sa fie dupa modelul satelor parasite,plin doar de batrani amarati. Dupa tine,cum sa fim noi capitala culturala,ar trebui sa ne retragem si sa ne cerem scuze clujenilor ca am indraznit sa visam ca orasul asta poate mai mult.Pe modelul fostei conduceri a universitatii care si-a cerut probabil scuze ca am indraznit sa ne permitem si noi o universitate, nu ?E mai bine acum cand sunt pe postul de a pregatii ucenici pentru fabricile din oras,au ajuns un fel de scoala profesionala.La sport tot asa ati facut, cand a inceput finantarea au inceput reprosurile, ca suntem amarati, rupti in fund, ca nu ne permitem iar acum sariti cu totii ca a distrus sportul de performanta.Pai ce performanta era aia cand noi eram in liga a doua ?Atunci nu era pe butuci? Daca nici sa visam nu mai e bine, atunci ce ne mai ramane ? Am ajuns ca localitati gen Dej,Jibou,Acas sa aiba parcuri industriale in timp ce noi ca oras, sa nu mai zic de cei de la judet care aveau asta in fisa postului,sa nu fim in stare sa facem UN amarat de parc industrial.E haios faptul ca circula zvonuri ca investitorii ar fi dat tarcoale, dar se gasea cica cate un business man care facea lobby pe la primari sa-i alunge, nu de alta, dar concurenta pe forta de munca aduce paguba la buzunare.Cum sa viseza maramureseanul ca poate sa aleaga intre doua fabrici, nu ? El trebuie sa mearga ca prostu la munca pe salariu minim.Mai vin si unii politicieni care afirma ca nu e nevoie de dezvoltarea industriei, ca cica nu este forta de munca.Altii ne spun ca in zona se castiga bine: un instalator 3500 si un sofer 4500 lei net.Astia nici ca au habar de realitate, ce sa mai vorbim ca ne-ar reprezenta interesele.In timp ce ei isi dadeau pensii speciale unele fabrici din oras dadeau prima de Craciun,60 de lei, ca la cersetori.

   Reply this comment
   • analfabet cu diploma
    analfabet cu diploma 26 December, 2015, 16:46

    Ba ionut , tre sa fii unul printre prostii aia care i-o dat like lui kake cand s-o pozat cu ma-sa de Craciun ca-i duce supa facuta de el cand era foarte clar ca escrocul se poza undeva intr-un restaurant prin Austria.Numa un pupincurist ca tine nu se satura de intors salata si o tot da inainte ca nimeni nu-i mai bun ca kake .Ce universitate vrei ba , nu este una ?Sa mai facem una ca asa vrea rahatul ,sa -si puna lingaii sefi acolo ?Ajungem sub Baia Sprie daca nu suntem cumva acolo in cate datorii am intrat cu un tepar care nu a facut un ban cinstit in viata lui.Samsarii din constructii ,alt text a lui kake, de prostit fraierii ca tine.Uita-te mai bine cine da autorizatiile de constructii si la cine .Si lasa-ma cu handbalul ,mincinosul a bagat milioane de euro acolo ,din banii tai fraiere,care s-au furat in mare parte prin Bala prietenul lui .Parca trebuia sa ajungem in final four .am ajuns ?canci.Da idiotii ca tine se uita de unde am pornit nu se uita unde trebuia sa ajungem asa cum era rezonabil la cati bani s-au bagat .la orice firma privata sau club serios un incurca lume ca kake zbura cu tot cu infractorii pe care i-a pus personal in functii.In plus nenorocitul a distrus si si-a batut joc de Minaur .Daca tie si altor masochisti le place sa fie calcati in picioare treaba voastra ,da tre sa recunoscut ca ma deranjeaza ca tre sa depind si de idioti ca voi.Oricum, oamenii seriosi :sportivi , investitori sau alti profesionisti fac stanga imprejur cand isi dau seama ca au de a face cu un psihopat .La fel si oportunistii, isi iau banii si ne saluta din mers.

    Reply this comment
    • ionut
     ionut 26 December, 2015, 17:42

     Hai spune-ne la cine ridici mingea la fileu,sa-ti spunem a cui esti. Chiar nu am nimic impotriva sa vina oameni noi,capabili si competenti dar sper sa nu ne spui de vreunul,care vorba astora de pe aici, are nevoie de un mandat intreg sa scoata din naftalina vreo ideea geniala de’a lui Soarecu’.Poate sa mearga din prima zi pe Usturoiu’ sa vada cum arata o buda de constructie neautorizata si tolerata de autoritati si chiar sa afle din ideile marete ale astuia, ca sa le puna in practica.Poate le si cere Soarecu’ drept de proprietate intelectuala.

     Reply this comment
    • Precious
     Precious 12 April, 2017, 10:52

     Glad I’ve finally found soethming I agree with!

     Reply this comment
 3. carla
  carla 23 December, 2015, 09:20

  Eu imi doresc un lucru de bun simt pentru acest judet,sa reusim macar pana in 2020 sa nu mai alegem sau sa nu mai punem in posturi cheie munchauseni de profesie.Sa nu mai existe nici institutii de gen baronul Münchausen care sa ne povesteasca numai de bine.Ca somajul e sub cel de pe vremea comunistilor,ca maramureseanul nu-si cauta de lucru sau ca e multumit cu un salariu de mizerie.Sa nu mai vedem sondaje de gen site-ul cj prin care populimea e intrebata ce doreste sa se faca pe terenul proprietate din localitatea Lapusel si daca nu le place dorinta populimii sa se 3,14se pe ei si sa faca exact ce vrea primul fermier ( era sa zic vanator) al judetului.CAP sau ceva gen ceape, unde sa se adune boierii cooperatori si sa faca ce ? Pai o adunare de contopisti poti sa o infiintezi si intr-o garsoniera, nu ? Dar ca sa atragi,ca cei din satmar,un investitor cu peste 8000 de locuri de munca nou create,e nevoie de multa munca, pricepere,sa-ti pese de nevoile cetateanului si desigur nu in ultimul rand,sa vrei.

  Reply this comment
  • pescar hoinar
   pescar hoinar 23 December, 2015, 11:58

   Parca nu ai sti ca e proverbiala,sa nu zic patologica,exagerarea vanatorilor si a pescarilor.

   Reply this comment
   • nicu
    nicu 24 December, 2015, 08:08

    Fac si aia bietii ce pot,ca de stiut mai putin.Zilele trecute se ocupau de diverse premieri.Uite era haios sa-si dea si lor un premiu: ,, cel mai slab Consiliu Judetean,for ever”

    Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*