Șeful secției de Ortopedie din Spitalul Județean Baia Mare, acuzat de malpraxis

Medicul Radu Dragoș, șeful secției de ortopedie al Spitalului Județean din Baia Mare, este acuzat că ar fi operat, din greșeală, piciorul sănătos al unei paciente.

O femeie în vârstă de 85 ani, din Sălaj, a fost adusă de rudele sale, în Baia Mare, după ce a suferit un accident care i-a cauzat fracturarea piciorului stâng. Numai că, în loc să-i facă bine, medicul care a operat-o i-a pus o tijă metalică în piciorul drept, care era sănătos.

Tărășenia a avut loc săptămâna trecută, iar rudele bunicii chinuite au observat că ea a suferit o intervenție chirurgicală greșită, abia la trei zile după operație.
Bătrâna a fost dusă înapoi în sala de operații, unde a suferit o nouă intervenție, de data asta la piciorul cu adevărat bolnav. Rudele au declarat presei că medicul Radu Dragoș le-ar fi spus că îi pare rău de cele întâmplate și că e omenesc să mai și greșească, mai ales că a fost tare obosit.

Oficial, doctorul Radu Dragoș a refuzat să dea declarații vizavi de acuzațiile care i se aduc. Reprezentanții Spitalului Județean din Baia Mare au precizat că s-a demarat o anchetă internă în acest caz, iar în funcție de rezultatul acesteia, se vor lua măsurile care se impun.

De cealaltă parte, rudele femeii susțin că nu intenționează să ceară daune materiale, însă vor face o plângere la Colegiul Medicilor.

 

radu-dragos-mpo01

Sursa foto: spitalbm.ro

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Alin POPA

Alin POPA

Este absolvent al Liceului Vasile Lucaciu și al unei facultăți de inginerie, la Cluj-Napoca. Casatorit, tata a doi copii, maramuresean din nastere, a lucrat de-a lungul vremii in mai multe redactii de presa din Maramures si Cluj.4 comments

Scrie un comentariu
 1. ioan
  ioan 7 November, 2014, 15:28

  aici nu dati premiu o pizza daca va aduce cineva un fir din parul medicului? nu se poate!

  Reply this comment
 2. io morosan tu oltean
  io morosan tu oltean 8 November, 2014, 14:01

  alin popa mai citeste o data articolul si apoi sterge-l stii tu de ce .nu-ti cere scuze ca asa nu o sa observe nimeni (cu adevarat sanatos ) ,cand vorbesti exista o scuza dar cand scrii te poti corecta .nu am facut o facultate si poate de aia am observat ,de ciuda?

  Reply this comment
 3. io morosan tu oltean
  io morosan tu oltean 8 November, 2014, 14:03

  cu toate ca recunosc ca era o treaba sa o mai opereze o data la dreptul

  Reply this comment
 4. dany
  dany 1 November, 2016, 10:09

  acest doctor .e un inbecil ,nar mai trebui sa ,fie doctor in acest spital ,si sa plateasca daunele ce ,lea facut ,numa-i la noi in romania vezi asa ceva,acest doctor e o zdreanta ,plus de aia mai are curajul ,sa zica ,,,pai mai greseste omul,,,am fost obosit ,nici na stiut ce opereaza,,incompententule ,

  Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*