Sa dam stanga inapoi saracilor!

Drama stangii e de fapt a fiecarui partid din Romania: distanta dintre ideologia afisata si convingerile liderilor sai. Daca e sa-i iei unul cate unul, mai toti sunt conservatori cumsecade. Cu acareturi, avere, asteptari – vorba lui Marx – mic-brugheze corecte. Nici unul nu vrea sa fie sarac. Si mai toti si-au facut averea din contracte cu statul.

Talentul lor e negocierea de culise. Marketingul lor e urechea la care soptesc. Departamentul de sales e in Monaco. Iar produsele lor, din orice domeniu ar fi, nu se vand niciodata pe piata libera. Nu le poti lua cu 2 euro din App Store. Pentru ca trebuie sa le cumpere statul cu 2000 direct, pe factura.

Empatia lor fata de oamenii amarati e nula, atata vreme cat in spate, firmele amicilor vand statului, deci pe banii pulimii, tot felul de marfuri proaste, de la sosele si pana la sosete. De la fese de spital si pana la soft-uri care te trimit tot acolo cand incerci sa le folosesti.

Tot mecanismul asta se bazeaza insa pe o imensa manipulare: pretentia ca partidul sau partidele care ii aduna e preocupat cumva de soarta oamenilor necajiti. Si ingrijorat de pensii, salarii la stat si ajutoare sociale.

Ei bine, eu cred ca a venit momentul in care lumea trebuie sa fie sincera. Cine vrea capitalism trebuie sa fie bogat pe cont propriu si sa dea bani partidului, nu sa-l foloseasca,

Cine vrea sa fie de partea multimii, trebuie neaparat sa fie sarac si sa ramana asa. E o chestiune de branding si pana la urma singura forma de propaganda care va mai merge in viitor.

Cea mai buna minciuna electorala devine, incet-incet, adevarul.

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Lucian MINDRUTA

Lucian MINDRUTA

Absolvent al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, ziarist cu o cariera de aproape 20 de ani in presa si televiziune. Este proprietarul noului proiect media LaStiri.ro si scrie articole aproape zilnic pe blogul sau, lucianmindruta.com


Etichete atasate acestui articol
Idei si OpiniiLucian Mindruta

3 comments

Scrie un comentariu
 1. druta
  druta 1 December, 2014, 05:46

  Nu m-aș mira foarte mult dacă pesediştii simpli ar ieși în stradă și ar cere plecarea lui Ponta din fruntea partidului –
  probabil tot de la Timișoara sau de la Cluj ar începe …

  Reply this comment
  • Roberta
   Roberta 12 April, 2017, 14:06

   &#;3#0;.continuation&382208If the village headment is lazy then entire village will be lazy until someone from other areas come and buy your land for good. That’s what happened here in telangana.

   Reply this comment
 2. anuta
  anuta 2 December, 2014, 15:56

  Peste 15 miliarde de lei deficit , ceea ce inseamna aproape 4 miliarde de euro rezultate din pomenile electorale marca PONTA-OPREA-CONSTANTIN si TARICEANU . Intr-un cuvant PSD si slugoii sai . Ce impozite si taxe o sa mai inventeze oare ? Azi au aparut UNPR-istii cu taxarea marilor averi si a bunurilor peste 50 000 de euro ( masini , yahturi ,etc ) . Oare cu ce vin liberali socialisti ai lui Tariceanu sau ce ordin va da Felix din puscarie ?

  Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*