NESIMȚIRE: primarul se plimbă cu o bicicletă de 3000 de dolari într-un oraș în care nu există niciun metru de pistă pentru bicicliști

NESIMȚIRE: primarul se plimbă cu o bicicletă de 3000 de dolari într-un oraș în care nu există niciun metru de pistă pentru bicicliști

Campania electorală a primarului Cătălin Cherecheș, începută acum cinci ani când a câștigat prima oară postul de primar și derulată de atunci, zi de zi, pe banii comunității, continuă. Ieri, demagogul-șef al urbei s-a gândit că ar fi bine să atingă segmentul tinerilor din oraș (ăia puțini care au mai rămas aici și nu au plecat la muncă în străinătate sau la studii și muncă la Cluj Napoca).

Mincinosul-șef din Baia Mare și-a zis că dacă face câteva poze de propagandă plimbându-se cu bicicleta prin oraș va demonstra publicului că este ecologist și că încurajează mijloacele de transport nepoluante, iar lumea va uita că el conduce zilnic și parchează mai mereu ilegal prin oraș un SUV marca Porsche Cayenne cu motor de peste 300 de cai putere, una dintre cele mai poluante mașini existente pe piață.

bike04

 

Un cititor al platformei noastre, tânăr și biciclist adevărat, băimărean de origine care acum locuiește în Cluj Napoca, ne-a trimis un mesaj de protest imediat ce a văzut imaginile de propagandă publicate de toate paginile și ziarele cumpărate de către primar din banii furați de la cetățeni:

“Incredibil, sunt de a dreptul indignat de ce văd, în timp ce noi, tinerii, suntem nevoiți să plecăm din orașul pe care îl iubim pentru că nu avem nici un viitor, primarul nostru ne îndeamnă să ne dăm pe bicicletă, când nu există nici o pistă de bicicliști în oraș. Mai mult decât atât, face acest îndemn de pe o bicicletă ce costă nu mai puțin de 2100 de lire sterline! Va rog să postați mesajul să vada toata lumea!”, ne-a scris George D.

Într-adevăr, Baia Mare este probabil singura capitală de județ din România și cu certitudine singurul oraș din România calificat în finala competiției pentru Capitală Culturală Europeană în care nu există nici măcar un metru de pistă de biciclete amenajată conform standardelor legale. Acesta este și motivul pentru care primarul s-a plimbat cu bicicleta pe trotuarele de pe strada Șincai, evitând să își riște viața pe carosabil, printre autoturisme, pe străzile pline de gropi ale orașului pe care îl conduce într-un mod dictatorial, abuziv și absolut falimentar.

bike00

La fel de adevărat este că bicicleta cu care s-a plimbat câteva minute prin oraș demagogul care a confiscat capitala Maramureșului pentru propriile interese este un model Cannondale Habit 4, care costă 2100 de lire sterline, adică aproximativ 3000 de dolari. Curioșii pot afla mai multe detalii de pe pagina web a bicicletei, pe acest link.

Post Scriptum: un alt cititor al paginii noastre ne sesizează că bicicleta folosită de primarul Cherecheș ar putea fi un alt model, mult mai scump, Cannondale Scalpel 29 Carbon Race, model 2016, în valoare de 7000 de euro. Detalii aici.

bike06

bike05

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

REDACTIA Maramuresenii.ro

REDACTIA Maramuresenii.ro

Puteti contacta Redactia Maramuresenii.ro prin e-mail la redactia@maramuresenii.ro. Va vom raspunde prompt.


Etichete atasate acestui articol
Baia Marebicicletăchereches

13 comments

Scrie un comentariu
 1. Dan
  Dan 29 March, 2016, 10:33

  Se dă cu bicicleta odată la 4 ani. La fel și restu’: plantează copaci, curăță barajul de gunoaie.
  Sunt curios după campanie daca îi mai vezi în postura asta.

  Reply this comment
 2. Robert
  Robert 29 March, 2016, 11:57

  Domnilor trompetisti,

  As dori sa va intreb, pe bd-ul independentei si pe str. IL Caragiale ce sunt? Acelea sunt piste de OZN-uri?

  Reply this comment
  • Dan
   Dan 29 March, 2016, 12:15

   Circul zilnic cu bicicleta si prefer pe bulevard decat pe un trotuar impartit in 2, unde singura grija este sa ocolesc oamenii

   Reply this comment
 3. colis
  colis 29 March, 2016, 18:12

  E trist ca baimarenii nu se trezesc … ne meritam soarta …si din pcate asta e nivlul de educatie … ca daca am fi un popor educat cu valori morale, Chereches nu ar ajunge nici sa faca paza in primarie daramite primar …

  Reply this comment
 4. adi
  adi 29 March, 2016, 18:55

  Imi pare rau sa va informez,dar avem cativa km de pista pt biciclisti. Nu sunt un mare fan al d-lui primar,dar pe strada Grănicerilor exista pista pt biciclisti,la fel pana la Italsofa. Intradevar ar trebui si in zona centrala a orasului.

  Reply this comment
 5. tomo
  tomo 29 March, 2016, 21:06

  ESTI PROST!!!!

  Reply this comment
 6. Un cetățean
  Un cetățean 29 March, 2016, 21:48

  Dacă nu ați mai exagera în halul acesta poate că ați avea și credibilitate. Tocmai v-ați dat cu firma în cap în fața tuturor celor care s-au împiedicat de pistele de biciclete din Baia Mare. Și voi sunteți la fel mincinoși ca toți restul.

  Reply this comment
 7. Adi
  Adi 30 March, 2016, 23:16

  Sunt primari care în 10 mandate nu au făcut nimic. Asta măcar face ceva. Gropile de care vorbiti sunt rare ,piste exista Si restul sunt doar răutati din partea voastră…niște neputincioși “demagogi”…

  Reply this comment
 8. Cristi
  Cristi 31 March, 2016, 14:39

  Nu esti doar tu lipsit de profesionalism. Este si publicatia care te-a angajat. Cum poti sa spui o astfel de minciuna? Tu de documentezi inainte sa scrii ceva? Exista piste pentru biciclisti in Baia Mare.

  Reply this comment
 9. Mihai Rus
  Mihai Rus 2 April, 2016, 11:26

  Toți cei care sunteți convinși că Baia Mare are piste de biciclete arătați că de fapt nu ați ieșit niciodată de la voi din sat și nu ați fost în țările normale la cap, care au piste de biciclete adevărate. Două linii galbene trasate în bătaie de joc peste trotuarul pe unde circulă pietonii și peste care se parchează relaxat mașinile locuitorilor din zonă nu înseamnă pistă de biciclete, ci o făcătură, un fușerai, o chestie improvizată doar de ochii lumii, care nu este funcțională și care creează mai multe probleme bicicliștilor decât înainte. Acum șoferii ne fugăresc de pe șosea, că cică avem piste de biciclete, iar pensionarii ne dau cu poșeta în cap, că de ce mergem pe trotuarul lor. O porcărie făcută de oameni care nu se pricep și aplaudată de oamenii care nu numai că nu se pricep, dar și vorbesc aiurea, să se afle în treabă.

  Reply this comment
  • Alex
   Alex 26 April, 2016, 15:03

   Mihai Rus
   faptul ca peste cele doua linii galbene trasate parcheaza masinile, inseamna lipsa de educatie a locuitorilor. in sytrainatatea de care vorbesti, dar de care se vede ca esti strain , copiii sunt invatati de la gradinita ca nu au voie sa calce intre cele doua linii galbene. Pensionarii mai uita , dar cand sunt avertizati ,pleaca repede de pe pista de biciclete. Vorbesc de strainatate , pentru ca in Baia Mare te injura. Sunt mulye lucruri importante care lipsesc in oras , ma mir cum de puteti sa va inversunati pe ceva care exista, si ar putea functiona. trebuie doar un pic de educatie.

   Reply this comment
 10. Andrei
  Andrei 5 June, 2016, 23:42

  Ca sa intelegeti ce ne-a lovit :)
  Explicatiile sunt in limba engleza.
  https://www.youtube.com/watch?v=1PNyVwA1ii4
  Se aplica si altora.

  Reply this comment
 11. EBA
  EBA 23 June, 2016, 21:16

  Va rog sa imi spuneti ce numar are masina lui Chereches, Porsche cayenne si ce culoare are? Va intreb cu disperare pentru ca am impresia ca acest primar umbla prin tara. MUltumesc.

  Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*