Cine Suntem si Ce Vrem

Inapoi la pagina principala

Suntem un grup de tineri intelectuali care traiesc, muncesc, s-au nascut aici sau pur si simplu iubesc Maramuresul si oamenii acestor meleaguri. Dorim sa construim, zi de zi, alaturi de voi, o platforma de comunicare a cetatenilor simpli si cinstiti din Maramures.

Motto-ul acestei platforme este simplu si clar: Aici Vorbesc Cetatenii.

Principiile care stau la baza activitatii noastre sunt urmatoarele:

1. Platforma Maramuresenii.ro nu este de vanzare sau de inchiriat

Acest portal nu poate fi vandut, inchiriat sau subordonat unor interese private, fie ele sociale, economice, culturale sau politice.

Maramuresenii.ro nu este o afacere tipica in mass-media, ci un mijloc de comunicare apartinand societatii civile. Fireste, platforma va genera venituri pentru a isi acoperi costurile de editare si gazduire si pentru a investi in dezvoltare si in sustinerea altor proiecte civice.

Platforma Maramuresenii.ro este si va fi un mijloc de comunicare al societatii civile maramuresene, iar informarea corecta, dezbaterea deschisa si democratica, adevarul, onestitatea, promovarea valorilor reale, competenta si credibilitatea sunt valori la care nu vom renunta.

2. Suntem o structura deschisa 

Initiatorii, managerii, redactorii, colaboratorii si editorii acestei platforme sunt in mare majoritate absolventi de studii superioare la universitati importante si de prestigiu sau sunt inca studenti, cu specializari diferite: filologie, informatica, stiinte economice, drept, istorie, geografie, matematica, teologie, comunicare si relatii publice, marketing, limbi straine sau jurnalism. Toti membrii echipei noastre initiale au parcurs un traseu de recrutare si selectie dificil si complex, in care au făcut dovada capacitatii, competentei si valorii lor profesionale si morale.

Echipa editoriala a platformei Maramuresenii.ro este o structura deschisă si dinamica. Dorim sa primim in randurile noastre, ca si parteneri sau colaboratori, pe toti cei care iubesc Maramuresul si oamenii acestor meleaguri, sunt cinstiti, pozitivi, demni si responsabili, respecta și iubesc limba romana, au o educatie serioasa si competente verificate si confirmate, inteleg ca au un rol si o responsabilitate fata de semenii lor si sunt preocupati in mod real de bunul mers al societatii si comunitatii. Toti cei care doresc sa ni se alature ne pot contacta prin e-mail la redactia@maramuresenii.ro si, in urma parcurgerii unor etape de cunoastere, adaptare si testare, vor deveni colegii sau colaboratorii nostri.

3. Credem in wiki-media si jurnalism cetatenesc

Astazi, orice om are la indemana tehnologia minim necesara pentru a se transforma in reporter. Telefoanele mobile, tabletele si computerele portabile pe de o parte și retelele sociale precum Facebook, pe de alta parte, constituie mijloace de inregistrare si de comunicare rapida a oricarei informatii de interes public. Am creat in acest scop rubrica “Da-ne de Stire!”, in care vom publica rapid si fara cenzura toate informatiile, materialele, fotografiile si filmarile pe care ni le trimiteti si pe care vi le asumati ca si autori sau a caror veridicitate se confirma la o minima verificare.

Asa cum o multime formata din anonimi entuziasti a reusit sa construiasca prin contributie benevola cea mai mare si mai vie enciclopedie a omenirii, Wikipedia, asa putem si noi, impreuna cu voi, cititorii nostri, sa construim un mijloc de comunicare comunitar credibil, bogat, atent, critic si eficient. Noi numim acest concept wiki-media sau jurnalism cetatenesc. Pornind de la cele mai interesante si relevante informatii transmise de voi vom dezvolta reportaje, stiri si interviuri astfel încat sa punem in valoare subiectele realmente interesante pentru cititori.

4. Scriem si publicam numai pentru cititorii nostri

Dorim sa construim impreuna cu voi, cititorii si vizitatorii nostri, o comunitate puternica, solida, inteligenta, activa si pozitiva, apta sa promoveze o nouă elita intelectuala publica a acestei zone, sa identifice, sa dezbata si sa implineasca adevaratele obiective prioritare ale locuitorilor acestui teritoriu si sa propuna la conducerea treburilor publice personalitati si caractere valoroase, competente, morale, cu principii solide si valori crestine autentice asumate, specifice oamenilor locului.

Suntem dezamagiti si nemultumiti de multe dintre mijloacele de comunicare si informare traditionale din Maramures, cele mai importante dintre ele fiind aflate in proprietatea sau sub controlul administrativ sau financiar al politicienilor sau apropiatilor acestora si pozitionate foarte departe de interesele reale ale cetatenilor, uneori chiar impotriva acestora. Respectam profesionistii din mass media care inca isi fac treaba cu demnitate si onoare in conditii dificile si nu ne propunem sa atacam sau sa afectam afacerile media existente in zona. Nu avem intentia de a ne asuma exclusiv identitatea de mijloc de informare obiectiv, dar vrem sa propunem o alternativa originala, actuala, independenta, creativa, moderna, performanta si onesta, in care membrii comunitatii sa se regaseasca si pe care sa o considere un partener si un prieten. Tuturor jurnalistilor cu demnitate si respect pentru meserie le adresam invitatia de a publica pe pagina noastra articolele in care ei scriu ce stiu si ce cred si care nu pot fi publicate de mediile cenzurate sau supravegheate.

Spre deosebire de cele mai multe dintre actualele mijloace de informare, această platforma traieste si se finanteaza in mod real exclusiv pe baza performantelor sale de audienta, credibilitate si interactiune. In mediul online performantele se masoara cu mare exactitate si cu multe detalii, iar eficienta comerciala a oricarei platforme are si ea criterii foarte precise de evaluare. Doar furnizand continut credibil si de calitate pentru cititori putem transporta in mod eficient mesajele comerciale ale clientilor nostri de publicitate. Si pentru ca sa facem asta nu avem deloc nevoie de indicatiile pretioase ale vreunui politician, demagog sau om de afaceri sau de presa corupt.

5. Ajutam afacerile locale sa se formeze si sa se dezvolte

Situatia economica a Maramuresului este una trista si grava si este reflectata de locurile fruntase ocupate în clasamentele si statisticile saraciei, somajului, infractionalitatii, cersetoriei, asistatilor social si numarului de cetateni care emigreaza pentru a asigura conditii de trai minimale pentru familiiile lor. Din cauza mediului politic profund corupt si a lipsei de viziune, credibilitate si competenta a celor care conduc de 25 de ani administratia locala si regionala suntem pe ultimele locuri ca putere economica in Romania, iar investitiile mari generatoare de locuri de munca, fie ele straine sau autohtone, sunt ori o raritate, ori doar o promisiune eterna. Iar multe dintre cele existente analizeaza tot mai serios reducerea activitatii sau mutarea in zone mai favorabile pentru afacerile corecte.

In aceste conditii, singura sansa rapida de redresare, progres si prosperitate o constituie initiativa privata locala, afacerile mici si mijlocii si profesionistii, managerii si oamenii de afaceri tineri, educati si competenti, care au nevoie de suport logistic si moral, de incredere, de consiliere si de promovare. Tot mai multi romani inteleg ca bunastarea lor depinde in mod direct de bunastarea semenilor lor si incep sa cumpere cu prioritate produse si servicii autohtone. Consideram ca una dintre principalele noastre misiuni este sa sustinem afacerile mici si mijlocii din Maramures, oferindu-le consultanta in comunicare si un suport accesibil, ieftin si performant de promovare si ajutandu-le sa isi construiasca o clientela solida si fidela chiar din randul cetatenilor Maramuresului.

6. Construim impreuna o noua elita pentru viata publica

Nu dorim neaparat sa fim adversarii actualilor conducatori ai vietii publice, insa vrem si avem dreptul sa propunem o alta viziune asupra comunitatii si societatii si sa punem aceasta platforma online la dispozitia cetatenilor responsabili, educati, civilizati si proactivi, pasionati si priceputi, astfel incat sa oferim comunitatii, intr-un termen scurt, o noua generatie de lideri puternici, credibili, autentici și competenti, veritabile modele de viata sociala si familiala, educatie, credinta si comportament.

Credem ca in viata publica trebuie sa primeze criteriile competentei, bunei credinte, bunului simt si al meritelor reale si dorim sa identificam si sa propunem pentru pozitiile decisive in administratie cat mai multe personalitati locale competente, credibile, curajoase si morale. De aceea, cautam continuu sa identificam si sa promovam oameni interesanti, oameni frumosi, oameni capabili si responsabili, spirituali si cinstiti, personalitati puternice si echilibrate de la care fiecare dintre noi avem de invatat. Sunt sute și chiar mii de astfel de oameni remarcabili printre noi, care poate nu au facut lucruri miraculoase sau nu au realizat performante fenomenale, dar sfintesc locul acolo unde se afla, isi fac treaba cu seriozitate si modestie si ofera celor din jur inspiratie, exemplu si incredere.

Va rugam sa ne spuneti de fiecare data cand identificati un astfel de om, vom fi bucurosi sa il cunoastem, sa il intervievam si sa ii spunem povestea, sa il aducem in fata dumneavoastra si sa il sustinem in viitor pentru a participa la buna conducere a treburilor publice.

7. Despre actualii politicieni, mai mult anchete si umor

Rezultatele a 25 de ani de activitate a membrilor actualei clase politice, indiferent de culoare si apartenenta, se vad cu ochiul liber si nu multumesc poate decat o minoritate si pe componentii acestui grup restrans de membri ai nomenclaturii. Este unul dintre motivele pentru care acesti indivizi au pus monopol pe mijloacele de informare, din dorinta de a bloca sau ingreuna informarea corecta a locuitorilor, dezbaterea problemelor si prioritatilor reale ale comunitatilor si crearea unei societati civile puternice, educate si reactive.

Din aceste motive, am stabilit ca regula esentiala in plan editorial eliminarea oricaror subiecte jurnalistice ce tin de propaganda si publicitatea actualilor politicieni locali, indiferent de identitatea si apartenenta lor. Vom evita sa publicam stiri si reportaje despre acestia si activitatea lor, cu exceptia situatiei cand acestea sunt comandate ca si materiale de publicitate, marcate in mod clar ca si publicitate și achitate exclusiv din fonduri private, nu publice. Pentru articolele publicitare cu subiect politic, tarifele vor fi duble fata de articolele publicitare de natura comerciala, ca sa evitam un numar prea mare si toxic al acestora.

In schimb, am construit o rubrica in care politicienii actuali se vor regasi cu prisosinta, aceea de umor, asta pentru ca la cat au ras si inca rad ei de noi ca si cetateni ai acestei tari, merita sa radem si noi de ei, de gafele, faptele rusinoase, mentalitatea paguboasa, lipsa de educatie, obiceiurile proaste si defectele lor. Totodata, vom publica de fiecare data informatiile si documentele care dovedesc sau relateaza actele de coruptie ale politicienilor si functionarilor care conduc viata publica, asta deoarece fenomenul coruptiei este foarte raspandit si extrem de daunator pentru calitatea vietii sociale si pentru viitorul nostru ca si comunitate.

8. Incurajam responsabilitatea si comportamentul civilizat

Dupa cum o sa constatati, comentariile la absolut toate articolele publicate pe aceasta platforma sunt si vor fi libere, nefiltrate si necenzurate. Nu avem nimic de ascuns si acceptam deschis opiniile, criticile si sugestiile oricarui cititor care este bine intentionat si care se manifesta civilizat si responsabil. Vom elimina automat doar comentariile injurioase, agresive si lipsite de toleranta sau bun simt.

Pentru cei care se manifesta in mod constant abuziv, agresiv, indecent sau iresponsabil avem solutia blocarii definitive a accesului online la adresa acestei pagini, solutie la care vom apela fara a sta prea mult pe ganduri.

9. Platforma gratuita de anunturi de mica publicitate

Accesati cu incredere platforma noastra de anunturi de mica publicitate. Fiecare maramuresean, persoana fizica, poate posta acolo in mod gratuit orice anunt legat de preocuparile si prioritatile sale. Va creati un cont, publicati anuntul gratuit pentru o perioada de sapte zile si din acel panou de comanda din cont puteti gestiona eficient fiecare anunt: puteti prelungi perioada de aparitie, puteti modifica sau adauga informatii, puteti elimina anuntul cand acesta nu mai este valabil, puteti plasa imagini sau posta legaturi spre filmulete care sa va ajute sa va atingeti scopul.

Desigur, exista si optiuni de promovare si de scoatere în evidenta ale anunturilor, care sunt taxate cu sume rezonabile si care va pot ajuta sa va indepliniti obiectivele mai repede sau cu mai multa eficienta.

10. Puteti sa ne sustineti financiar daca simtiti si doriti

Vom fi aici, cu continut proaspat, zi de zi, pentru fiecare dintre voi, iar accesul la informatia generala va fi mereu gratuit. Este evident ca pentru a ne face treaba in conditii de calitate si profesionalism avem nevoie de un buget de cheltuieli, pe care il constituim exclusiv din veniturile noastre din servicii de comunicare, consultanta si publicitate dedicate exclusiv persoanelor fizice si mediului de afaceri privat. Spre deosebire de majoritatea mijloacelor de informare existente azi in Maramures, care sunt finantate partial sau integral, direct sau indirect, din bani publici si din afaceri cu statul, noi refuzam sa apelam la aceasta sursa, care aduce cu sine compromisuri, coruptie si minciuna.

Daca veti considera ca facem un lucru util si care merita sa fie sustinut, luati legatura cu noi.

 

Va propunem asadar sa ne fiti cititori, reporteri, suporteri, parteneri, sfetnici, finantatori, ajutoare si critici, sa ne ajutati zi de zi sa facem o treaba tot mai buna si mai utila pentru voi.

Impreuna vom fi mereu puternici si vom contribui cu putinul de care suntem capabili la o viata mai buna pentru noi si semenii nostri.

Asa sa ne ajute Dumnezeu. Maramuresenii orizontal

14 comments

Scrie un comentariu
 1. BMC
  BMC 15 October, 2014, 08:54

  MULT SUCCES

  Reply this comment
 2. Paul
  Paul 15 October, 2014, 18:50

  Mult succes, dar vă rog, schimbați fontul la articole, e prea obositor …

  Reply this comment
 3. the bug splat
  the bug splat 9 November, 2014, 17:51

  5. Ajutam afacerile locale sa se formeze si sa se dezvolte

  Situatia economica a Maramuresului este una trista si grava si este reflectata de locurile fruntase ocupate în clasamentele si statisticile saraciei, somajului, infractionalitatii, cersetoriei, asistatilor social si numarului de cetateni care emigreaza pentru a asigura conditii de trai minimale pentru familiiile lor.

  Deoarece mi-a placut articolul domnisoarei Maria D., pentru prima oara in viata nu am sa fiu acid . Buna treaba!

  Reply this comment
 4. the bug splat
  the bug splat 11 November, 2014, 03:39

  famil3le!
  Cei patru apostoli au fost trei, Luca si Matei: http://imgur.com/2UJvkjP

  Reply this comment
 5. sabin
  sabin 11 November, 2014, 06:27

  Știrea în care popii din Satu-Mare se conformează comenzilor PSD:

  ,, Am vorbit cu toţi popii. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, dacă pierdem, toate preotesele le dau afară din tot” – președintele PSD Satu Mare Mircea Govor

  Dacă până acum erai nehotărât,
  e musai să alegi ce fel de Românei vrei .

  Reply this comment
 6. marian tapu
  marian tapu 15 November, 2014, 21:35

  Avem nevoie de informații corecte. Acum după campania asta electorala mai mult ca oricând. Vă doresc să reușiți în demersul vostru! Succes!

  Reply this comment
 7. ioan
  ioan 11 January, 2015, 16:48

  Nu stim cine sunteti si cevreti insa un lucru este CLAR DIN 15,NOV. 2014 NIMENI NU MAI ARE nici o parere despre voi ,, articole vechi in pagini ,, nu sunteti la zi cu evenimentele,, d.p.v. asa ceva se vede la evenimentul zilei zis excrementul si proTV, care stau si culeg stiri si miine zi dezvolta deci asta nu este presa NU UITATI AZI ESTE 11 ianuarie 2015 ,, sigur nu se mai uita nimeni la ceea ce v-am scris azi ,, slabi a-ti cam pornit rau !!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply this comment
  • Doru ȘUPEALĂ
   Doru ȘUPEALĂ 12 January, 2015, 14:18

   Publicăm când, cât și ce vrem și putem. Înainte de a avea pretenții, vă rog să vă întrebați dacă este corect să certați o echipă de VOLUNTARI căreia nu i-ați dat niciun leu vreodată, direct sau indirect (din bani publici, cum primesc alții) și care postează aici articole în măsura disponibilității resurselor.

   Reply this comment
 8. escu
  escu 4 March, 2015, 23:33

  Am dat de voi mai mult din greșeală, sa fiu sincer. Mi-a plăcut mult din ceea ce am citit. Va urez succes deși vad ca deja încălcați unele principii exprimate mai sus. Într-adevăr sa faci ceva voluntar e un lucru mare (adică sa faci ceva ce nu este impus de vreun patron afiliat la un partid sau orice alt interes meschin) însă să faci voluntariat e altceva. Chiar dacă voluntar faci voluntariat :) nu înseamna ca nu trebuie să-ți respecți meseria și inclusiv cititorii, chiar dacă aduc uneori critici fie și nefondate. Fiecare are părerea lui și așteptările lui. Dacă nu ești de acord cu el, nu îl posta. Dar nu-i răspunde obraznic ceva de genul ‘scriu ce vreau și când vreau pentru ca tu nu mi-ai dat bani’. Omul ala nu ti-a cerut bani, tu de ce ii ceri pentru voluntariatul tău? Păcat, incepuserati bine…

  Reply this comment
  • Doru ȘUPEALĂ
   Doru ȘUPEALĂ 5 March, 2015, 10:26

   Salut, Escu
   Da, ai dreptate, a fost o reacție greșită, pe care o regret. Dar,așa cum am promis, comentariile sunt libere și nu dispar, pentru a păstra transparența, ăsta este motivul pentru care l-am păstrat.
   Motivul acelui comentariu este necazul pe care l-am simțit că nu putem face mai mult, pentru a satisface solicitarea cititorilor, din lipsa condițiilor materiale. Am încercat cumva să îi sugerez cititorului că nu ne putem asuma rolul unor media profesioniste atâta vreme cât nu avem condițiile minimale pentru a ne face meseria. Am greșit în tonul răspunsului, dar fundamentul acestuia rămâne, ca problemă. Sper să găsesc curând o soluție și pentru acest aspect material, astfel încât să oferim Maramureșului o voce media independentă și diversă și o reală platformă de dialog civic.
   Mulțumesc pentru aprecieri, în numele micuței și deocamdată amatoarei noastre echipe.

   Reply this comment
 9. escu
  escu 5 March, 2015, 21:51

  Mulțumesc și bravo! Sincer ma astepam la un alt răspuns. Ai dat dovada de caracter și asta nu poate sa aducă decât RESPECT! Nu sunt prea mulți care poată face asta. Am sa va urmăresc în continuare. Va urez bafta și cu siguranță vor veni și zile mai bune. Doamne-ajută!

  Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*