Un amplu protest împotriva majorării tarifelor RCA pentru toţi şoferii, dar în special pentru cei tineri, are loc astăzi în mai multe oraşe din România, între care Timișoara și București. Protestatarii au claxonat în mod repetat timp de câteva minute, pentru a le comunica tinerilor şoferi că “prețul pe care îl vor plăti de la 1 ianuarie 2015 pentru o poliță RCA este un ABUZ!”

Un astfel de protest a fost organizat şi la Bucureşti, în faţa Palatului Parlamentului. “Hai să le spargem gaşca”, a fost mesajul protestatarilor. Principala nemulţumire a lor este că, pentru 2015, se anunţă o creştere de circa 30% a RCA-ului pentru tinerii şoferi. Asta după ce, în 2014, valoarea poliţelor de răspundere civilă auto pentru tinerii şoferi aproape că s-a dublat faţă de 2013.

De exemplu, un şofer cu o experienţă de trei ani, fără niciun eveniment rutier la activ, plăteşte în 2014 pentru un autovehicul Euro 4 cu capacitatea cilindrică de 1400 cmc, produs în anul 2001, o asigurare auto obligatorie anuală de cel puţin 700 de lei. În 2015, preţul celei mai ieftine asigurări pentru acest şofer ar ajunge la circa 1.000 de lei.

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii