Raport ANI: Trei consilieri locali maramureșeni, incompatibili

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a trei aleși locali din județul nostru.

Este vorba despre  Alexandru – Marian Pop, consilier local din Băsești. Acesta, conform ANI, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât, simultan cu funcția de consilier local, deține și funcția de  inspector cu situații de urgență în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Băsești, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Al doilea ales local descoperit în conflict de interese este Octavian Câmpean, consilier local în Ariniș. În cazul său ANI a descoperit că s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada 2012 – 2013, Primăria Ariniș a încheiat două contracte de prestări servicii cu societatea comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de administrator și asociat unic, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Cea de-a treia persoană care ocupă funcții publice și este în stare de incompatibilitate este Vasile Tomoiagă, consilier local în Dragomirești. În exercitarea mandatului de consilier local, a participat, în luna decembrie 2010, la luarea deciziei și aprobarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea achiziționării unui teren în suprafață de 2.514 mp de la numitul Tomoiagă Gavrilă, tatăl său, în vederea construirii de locuințe sociale și/sau locuințe pentru tineri, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

ANI precizează că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază. Cetățenii aflați în astfel de situații pot fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Totodată ANI a informat că dintre cei trei consilieri amintiți mai sus, Vasile Tomoiagă nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ani

 

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Alin POPA

Alin POPA

Este absolvent al Liceului Vasile Lucaciu și al unei facultăți de inginerie, la Cluj-Napoca. Casatorit, tata a doi copii, maramuresean din nastere, a lucrat de-a lungul vremii in mai multe redactii de presa din Maramures si Cluj.


Etichete atasate acestui articol
ANIconsilieri localiincompatibilitateMaramureș

Fara comentarii

Scrie un comentariu
Momentan nu sunt comentarii! Poti fi primul care comenteaza acest articol!

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*