Oare pe ce cheltuie Cherecheș 3.8 milioane de euro chiar zilele acestea?

Oare pe ce cheltuie Cherecheș 3.8 milioane de euro chiar zilele acestea?

3.800.000 Euro. Tu ce ai face cu suma asta?

Te rog, nu, nu te gândi prea mult, oricum cel mai probabil nu vei fi pus niciodată în situația de a stabili așa ceva. Dar există cineva care deja a decis ce va face cu acești bani. Și suntem și noi curioși de mama focului ce se va întâmpla cu banii. De ce? Fiindcă nu noi îi cheltuim, dar noi o să îi plătim, până la ultimul leuț. Da, noi. Eu, tu și ei, cetățenii Băii Mari.

Atașat găsești un extras din ”Raportarea datoriei publice locale la 31 octombrie 2015”, document încheiat la data de 11 noiembrie 2015 și semnat de primarul Cătălin Cherecheș. Documentul este public, se regăsește pe site-ul Primăriei Baia Mare (www.baiamare.ro) și se poate descărca de pe linkul acesta.

banii cheltuieli primarie

Din totalul creditului de 96.400.000 lei pus la dispoziție de CEC Bank S.A. la data de 29.07.2013, Primăria Baia Mare își propune să cheltuiască în trimestrul IV al acestui an suma de 20.348.741,56 lei (aprox. 4.560.000 Euro), adică 20% din totalul creditului. Pentru comparație, menționăm că pe parcursul întregului an 2014 s-au accesat/cheltuit din acest credit 24.558.682 lei. Adică acum, în acest trimestru se cheltuie aproape aceeași sumă care s-a cheltuit în doi ani și jumătate. Oare pe ce?

Oare ce urgență reclamă cheltuirea unei asemenea sume acum la sfârșit de an? Mai achiziționăm un brad? Tot așa, cel mai înalt din țară, de 40 de metri? O fi aflat primarul că ne așteaptă o iarnă foarte grea și ne trebuie mulți bani pentru deszăpezire? Sau este un ultim tun înainte de o iminentă ședere prelungită pe la DNA și Beciul Domnesc?

Poate că niște explicații oferite public din partea administrației locale, chiar și pe site-ul de lingușeli, propagandă și cultul personalității ActualMM, ne vor lămuri curiozitatea.

Ne scuzați impertinența de a cere asemenea răspunsuri și de a vrea să știm pentru ce vom plăti rate, noi, cetățenii din Baia Mare, până în 2028.

Oare actualii conducători ai administrației locale vor fi alături de noi până atunci, la greu, la plătit ratele sau suntem împreună numai până cheltuim bănuții și după aia ne pupă dulce pe portofel, de pe o plajă din Dubai? Că mai avem un fost primar care are o datorie uriașă către oraș, din care plătește lunar, cu țârâita, niște mărunțiș…

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

REDACTIA Maramuresenii.ro

REDACTIA Maramuresenii.ro

Puteti contacta Redactia Maramuresenii.ro prin e-mail la redactia@maramuresenii.ro. Va vom raspunde prompt.


9 comments

Scrie un comentariu
 1. diana
  diana 4 December, 2015, 08:25

  Pentru primul parc industrial din rahatul asta de judet ? Sa nu mai mearga baimareanul la munca pe sate pentru un salariu minim “?

  Reply this comment
  • marcu
   marcu 5 December, 2015, 16:13

   Pai,consiliile judetene sunt motorul parcurilor industriale dar la noi e un handicap total.

   Reply this comment
   • anca
    anca 5 December, 2015, 16:35

    salar dumbravita 1150 lei . Dolha, esti pe faza ? Unde sa venim de instalatori pe 3500 lei ?

    Reply this comment
 2. Pricop Dumitru
  Pricop Dumitru 6 December, 2015, 06:40

  Nu va mai plangeti,somajul,lipsa de perspectiva si salariile mici sunt sport national in zona datorita lipsei de concurenta pe piata muncii.Nu degeaba multi cetateni au impresia ca este o intelegere macabra intre angajatori ( ca doar se intalnesc ciclic la targul de job-uri ) sau intelegeri intre angajatori si administratiile locale si judetene ( in a nu aduce si alti investitori , care sa faca valuri ).Altfel cum se explica faptul ca judete gen Cluj au cate 7 parcuri industriale si altele, gen Maramures,nici un amarat de PARC industrial.Bine, trebuie sa ai si oameni cu competente.

  Reply this comment
  • ioan
   ioan 6 December, 2015, 10:44

   Solutia e sa scapam in acest judet de o intreaga clasa politica incompetenta si macar sa nu-i mai votam pe cei care ne-au bagat in mizerie.Desteapta-te morosene!!!

   Reply this comment
   • Radu Maxim
    Radu Maxim 6 December, 2015, 17:12

    Pai nu vezi ca deja partidele isi pregatesc tot felu de candidati cu fumuri,care se cred politicieni de profesie,cu vocatie cica, iar pe lingaii lor ii auzi ca vorbesc de meritocratie de parca slujba in numele cetateanului ar fi ceva de gen titlu nobiliar si ca unii, de sange cica nobil, chiar ar merita.Lingailor ar trebui sa le spunem ca nu ne mai trebuie politruci povestitori,ci noi avem nevoie de adevarati gospodari,de oameni cu viziune, nu de niste trandavi care sa-si treaca in cv ca au fost primari de municipiu sau au ocupat cine stie ce functie administrativa.Am vazut unde am ajuns datorita asa zisei meritocratii( oamenii partidelor ), ultimii din Transilvania din punct de vedere economic.

    Reply this comment
 3. colis
  colis 7 December, 2015, 14:34

  Eu propun de acuma inainte ca in plicul cu felicitarile gretoase de Craciun, Paste samd primite acasa din partea lui Chereches, da tot pe banii nostri, sa ne puna bilantul chaltuielilor si a creditelor accesate … sa stim si noi fraierii care platim creditele astea pe ce se duc banii … o sa zica cineva ca pot sa citesc pe site ul primariei astea… da eu o sa zic ca la ce furt se face in oras, meritam sa primim in plci bilantul asta poate chiar lunar …

  Reply this comment
  • Grig Zlamparet
   Grig Zlamparet 3 February, 2016, 10:57

   Super propunerea lui “colis” si mai vin si eu cu una . Tot suntem in era internetului iar acele felicitari sau chiar “bilantul cheltuielilor si a creditelor accesate” ni le-ar putea trimite electronic fara a cheltui bani pe hartie-plicuri , felicitari plus timp pentru lipit si trimis .

   Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*