Maramureșul are poartă nouă

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a finalizat și amplasat o nouă poartă maramureșeană din lemn la intrarea în județul Maramureș. Poartă a fost așezată pe DN 1C, în zona pasului Mesteacăn. 

Vechea poartă a fost demontată ca urmare a lucrărilor de modernizare ale drumului respectiv, dimensiunea carosabilului suferind schimbări majore. Astfel, cei de la CNADNR s-au ținut de cuvânt și au făcut demersurile pentru realizarea unei noi porți tradiționale din lemn care să marcheze identitatea tărâmului maramureșean.

Noua poartă a fost realizată de cunoscutul meșter Toader Bârsan din localitatea Bârsana, cel care a sculptat astfel de porți tradiționale peste tot în lume. Până și capitala Americii, Washington are o astfel de poartă creată de meșterul Bârsan.

poarta maramures

 

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Alin POPA

Alin POPA

Este absolvent al Liceului Vasile Lucaciu și al unei facultăți de inginerie, la Cluj-Napoca. Casatorit, tata a doi copii, maramuresean din nastere, a lucrat de-a lungul vremii in mai multe redactii de presa din Maramures si Cluj.Fara comentarii

Scrie un comentariu
Momentan nu sunt comentarii! Poti fi primul care comenteaza acest articol!

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*