Liga Studenților ”Pintea Viteazul” – gazda Atelierului de formare a studenților evaluatori pentru Gala Profesorului Bologna 2017

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” – gazda Atelierului de formare a studenților evaluatori pentru Gala Profesorului Bologna 2017

În perioada 3-5 martie, Liga Studenților ”Pintea Viteazul” din Baia Mare a fost una dintre organizațiile studențești din România care a găzduit Atelierul de formare a studenților evaluatori pentru Gala Profesorului Bologna 2017.

Gala Profesorului Bologna este un proiect național, de tradiție, al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care a ajuns la a X-a ediție, ce se va desfășura anul acesta la București, Palatul Cotroceni, în data de 19 mai 2017.

Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generații, reprezintă adevărate valori și sunt modele pentru studenți. Până în data de 19 martie 2017, studenții vor putea să își nominalizeze pe site-ul www.profitari.ro , cadrele didactice pe care le consideră demne de a primi distincția de Profesor Bologna.

Prima etapă a proiectului constă în pregătirea studenților evaluatori, care alături de colegii lor din anii anteriori, vor evalua profesorii nominalizați de studenții din România. Astfel, în perioada 3-5 martie 2017, s-au desfășurat atelierele de formare ale studenților evaluatori în șase centre universitare: București, Timișoara, Iași, Sibiu, Galați, printre care și Baia Mare. În cadrul sesiunii de formare, studenții evaluatori au aprofundat conceptul de Învățământ Centrat pe Student, și-au completat cunoștințele referitoare la Procesul Bologna și au pus cap la cap caracteristicile specifice ale unui Profesor Bologna.

17148868_1229066977146496_1678736919_o

Facilitatorii sesiunii de formare din Baia Mare au fost: Diana Gherasim, Secretar General al ANOSR, Daniel Orza, fost președinte al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul” și fost Vicepreședinte Relații Interne al ANOSR, Cone Bianca, Vicepreședinte Educațional al ANOSR și Alina Pîrciu, membru în comisia Educațională ANOSR.

În Baia Mare au venit 32 de studenți evaluatori din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Alba Iulia care au trecut prin sesiunea de formare alături de studenții din Baia Mare.

Studenții evaluatori vor participa la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor, pentru ca, mai apoi, aceștia să poarte discuții cu studenții care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori vor avea o discuție mai amplă cu profesorul nominalizat, urmând ca în baza unei metodologii de evaluare suficient de complexă pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studenților evaluatori, aceștia să decidă dacă profesorul merită sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă studențească de a premia Profii Tari din învățământul superior românesc și singura distincție pentru cadre didactice bazată exclusiv pe aprecierea studenților.

În Centrul Universitar Nord din Baia Mare sunt 23 de cadre didactice care au primit distincția de Profesor Bologna. Până în prezent, la nivel național, au fost premiați peste 700 de Profesori Bologna, aceștia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de bună practică din universitățile românești. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, evenimentul își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice.

17161082_1229066820479845_569281517_n

Distincțiile de Profesor Bologna ale acestei ediții vor fi decernate în cadrul Galei Profesorului Bologna, ce va avea loc în data de 19 mai 2017, la Palatul Cotroceni, București.

„Am avut plăcerea ca în acest sfârșit de săptămână să pregătim împreună cu ANOSR, 37 de studenți evaluatori din Baia Mare, Cluj-Napoca, Alba Iulia și Târgu Mureș, care vor evalua cadrele didactice nominalizate pentru titlul de Profesor Bologna din cadrul proiectului Gala Profesorului Bologna. Întrucât studenții de astăzi reprezintă liderii de mâine, considerăm că educația de care aceștia au parte are o importanță majoră pentru dezvoltarea României, iar Gala Profesorului Bologna premiază exact acei profesori care, pe lângă materia pe care o predau, formează caractere, le trezesc studenților simțul civic și îi îndeamnă să aspire la viitorul dorit.” A declarat Alin Lucăcean,  președintele Ligii Studenților ”Pintea Viteazul” din Baia Mare.

 

***

Pentru mai multe detalii:

Ioana GRAD

Secretar General Liga Studenților ”Pintea Viteazul”

ioana.grad@lspv.ro

0740 511 446

 

Alin LUCĂCEAN

Președinte Liga Studenților ”Pintea Viteazul”

alin.lucacean@lspv.ro

0752 323 109

***

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” (LSPV) este o organizație non-guvernamentală și apolitică ce are ca scop principal reprezentarea, apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare. LSPV este singura organizație studențească din Maramureș care face parte din ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania), cea mai mare și reprezentativă federație de organizații studențești din Romania.

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” reprezintă drepturile și interesele studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare în relația lor cu departamentul academic și administrativ din cadrul CUNBM dar și a tuturor tinerilor până în 35 de ani, din Baia Mare. LSPV apără și promovează interesele studenților atât în cadrul universitar cât și în cel al societății românești.

Orice e Posibil!

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Alexandru BONAȚ

Alexandru BONAȚ

Tânăr student, dornic de a învăța lucruri noi și de a le împărtăși cu ceilalți. Îmi doresc curățarea mizeriei morale a societății, nu mascarea ei. Îmi propun să șterg praful de pe subiecte demult uitate, să pun într-o lumină bună ideile faine și să contribui la demascarea și eliminarea tuturor celor care pot fi numiți microbi ai comunității. Ce pot să zic? Sunt ambițios.Fara comentarii

Scrie un comentariu
Momentan nu sunt comentarii! Poti fi primul care comenteaza acest articol!

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*