Gheorghe Turda a fost declarat definitiv securist

Cunoscutul interpret de muzică populară, originar din Săpânța, Gheorghe Turda a fost fără niciun dubiu turnător la Securitate. Verdictul final și definitiv a fost dat de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Judecătorii instanței supreme din țara noastră au respins, zilele trecute, recursul lui Gheorghe Turda împotriva unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti din iunie 2010, prin care a fost constatată calitatea acestuia de colaborator al fostei Securităţi din timpul regimului comunist. 

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti, în octombrie 2009, să constate că Gheorghe Turda „a cântat” cel puțin o dată la fosta Securitate.

Conform jurnaliștilor de la „Gândul”, Gheorghe Turda are grad de general de brigadă şi a fost verificat de CNSAS pentru că a ocupat funcţia de director al Centrului Cultural Naţional din cadrul Ministerului de Interne. În 2008, printr-un decret prezidenţial, Gheorghe Turda a fost înaintat în gradul de general de brigadă în rezervă.

În 1997, Gheorghe Turda a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, iar în 2011 a primit acelaşi titlu din partea autorităţilor bucureştene. Totodată, Gheorghe Turda a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în gradul de Cavaler cu însemn pentru militari, în 2002.

Pe profilul său de facebook, Gheorghe Turda declară că ocupă în prezent funcția de director al Direcției de Cultură din cadrul MAI (Ministerul de Interne).

gh turda

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Alin POPA

Alin POPA

Este absolvent al Liceului Vasile Lucaciu și al unei facultăți de inginerie, la Cluj-Napoca. Casatorit, tata a doi copii, maramuresean din nastere, a lucrat de-a lungul vremii in mai multe redactii de presa din Maramures si Cluj.8 comments

Scrie un comentariu
 1. Cetateanul corect
  Cetateanul corect 19 November, 2014, 08:20

  CINSTE LUI !
  Un adevarat om de incredere ,pe care Romania s-a putut baza si in vremurile bune ale tarii ,cat si in aceste timpuri de tradare nationala ,cand avutia ,teritoriile si speranta romanului sunt vandute de dragul altor puteri ,straine intereselor patriei .
  RESPECT GHEORGHE TURDA !
  RUSINE C.N.S.A.S. !

  Reply this comment
 2. rechin
  rechin 10 December, 2016, 16:34

  Aiurea,cunosc specimenul.Gh.Turda in 1992,cand era in SUAcica era la cantare,,sponsorizat de MAI a condus o masina si a bagat 2 oameni in mormant.eu m-am ocupat de rapetrierea cadavrelor in tara.mai da-l in aia ma-sii,un jegos,libidinos,iar TE CE CE E GENERAL?CE L-A RECOMANDAT,A SUPT DE LA TOTI MINISTRII DE INTERNE,ALTE PANARAME!

  Reply this comment
  • Ebony
   Ebony 12 April, 2017, 18:05

   Freire disse:Vader, agradeço pois foi isso mesmo que eu quiz dizer.grato. o General Genérico é o “palhaço veste-fardas” atual ministro da defesa.o manto do glorioso EB está sendo maculado,usurpado por um Ge-learnGenérico.Brasil acima de tudo.

   Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*