Cum este să fii angajat la TRW – volane?

Cum este să fii angajat la TRW – volane?

Continuăm serialul nostru de dezbateri libere și necenzurate despre condițiile de muncă, aspectele profesionale și climatul social din fabricile mari ale Maramureșului. Am început cu Eaton, despre care am aflat, din comentariile oamenilor, foarte multe lucruri interesante, iar dezbaterea rămâne deschisă. Vom trece pe rând, în fiecare săptămână, printr-una sau mai multe fabrici din județ, dar astăzi ne oprim la TRW Automotive – fabrica de volane.

Fabrica TRW de la Baia Mare a început operaţiunile în luna ianuarie 2013 cu circa 300 de angajați şi se angaja ca până la sfârşitul anului 2013 să aibă până la 650 de angajaţi. TRW este prezentă în România din anul 2004, când a început activitatea la Timişoara, iniţial cu îmbrăcarea în piele a volanelor auto. Operaţiunile companiei în România au fost ulterior extinse în sectorul producţiei de componente auto, inclusiv airbag-uri. Pe lângă Timişoara şi Baia Mare, TRW mai deţine facilităţi la Oraviţa (Caraş-Severin), Lupeni (Hunedoara) şi Marghita (Bihor), având aproximativ 3.400 de angajaţi în România. TRW Automotive Holding a înregistrat în 2012, la nivel mondial, vânzări de 16,4 miliarde de dolari, operează în 25 de ţări şi are aproximativ 65.000 de angajaţi. În Baia Mare, fabrica TRW este localizată cu chirie într-o fostă facilitate industrială din perioada comunistă, aflată în proprietatea familiei Hofer (Gabriela Hofer, viceprimar și slugă dedicată a primarului Cherecheș, familia Hofer, proprietară între altele a unui lanț de magazine alimentare din Maramureș).

Reiterăm motivul și substratul acestei campanii pe care am declanșat-o săptămâna trecută: intenția noastră este de a oferi oamenilor care lucrează în aceste fabrici șansa de a evidenția plusurile și minusurile ce țin de calitatea de angajat în aceste fabrici în mod liber, necenzurat și fără pericolul de a suferi repercusiuni de ordin profesional. Aceasta este o ocazie, pentru managementul fiecărei facilități industriale, de a înțelege mai bine preocupările, îngrijorările și nemulțumirile propriilor colegi, de a identifica avantajele și dezavantajele propriei oferte de muncă și de a găsi soluții constructive și durabile de îmbunătățire a condițiilor oferite și performanțelor obținute în fabricile lor.

Totodată, aceste articole și mai ales comentariile oamenilor care cunosc cu exactitate situația îi pot ajuta pe toți ceilalți cetățeni să se informeze asupra ofertei de locuri de muncă din județ și asupra condițiilor de lucru oferite, dar oferă și autorităților și politicienilor locali șansa de a descoperi adevăratele probleme ale mediului economic și social din județ și un impuls de a renunța la atitudinea delăsătoare și birocratică și de a începe să fie realmente utili cetățenilor care le plătesc salariile.

Folosiți secțiunea de comentarii de mai jos, dacă vreți să vă asumați identitatea comentați cu profilul vostru de Facebook, dacă nu mergeți puțin mai jos și completați formularul de la secțiunea de comentarii, adresa de e-mail nu va fi publicată. Cum este să lucrezi la TRW Volane Baia Mare? Ce e bine, ce e rău, ce trebuie și se poate schimba în bine?

trw muncitor cu logo

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

REDACTIA Maramuresenii.ro

REDACTIA Maramuresenii.ro

Puteti contacta Redactia Maramuresenii.ro prin e-mail la redactia@maramuresenii.ro. Va vom raspunde prompt.


Etichete atasate acestui articol
angajatBaia Marecondiții de muncăTRWvolane

32 comments

Scrie un comentariu
 1. VirgilP.
  VirgilP. 15 February, 2016, 14:54

  Cum să fie? Ca la stăpân. Salarii mici, pretenții mari, muncă în picioare 8 ore de rămâi cu coloana în pioneze după câteva luni, șefi care își protejează neamurile și prietenii, chin mare pentru a supraviețui. Din păcate, așa este peste tot, nu găsești de lucru ceva decent, cu un salariu care să se poată măcar compara cu banii primiți pentru aceeași muncă în străinătate.

  Reply this comment
  • Anita
   Anita 16 February, 2016, 19:35

   Pe net toti aveti curaj. Nu va tine nimeni cu forta acolo. Daca nu va convine ceva puteti demisiona oricand!

   Reply this comment
   • iulian piele
    iulian piele 1 March, 2016, 20:39

    usor vorbesti ….oameni au dreptate sti si tu bine,ei stau ca plm ori din obisnuinta ori nu au unde sa se duca….

    Reply this comment
 2. cineva
  cineva 16 February, 2016, 13:17

  Treaba e simpla lucrez din 2013 acolo nu sunt nici un sef sunt simplu muncitor primele luni intradevar se iau salarii mici dar daca iti lucra mana poti sa iei salar pana la 1500 chiar 2000 lei NET parerea mea 8 ore lucru nui un chin , hai sa nu ne plangem atata ca nimeni nu-ti da salar mare doar pentru prezenta :)

  Reply this comment
 3. Mihai M
  Mihai M 16 February, 2016, 21:03

  Tesa -incompetenti …mai bine de 50 % neamuri si rude…..Un manager cu proiecte copilaroase….Cu noul proiect e jale…..ce sa zic …nota 2…..daca s-ar schimba conducerea ar fi ok….dar asa nu….sefi de schimb incompetenti…team lederi pupincuristi…..biroul jalnic….ceri o lamurire (intri bou iesi vaca) asta este…..stiu ce vorbesc pentru ca am lucrat acolo deci….am fost printre primi angajati si din pacate am mers dupa mult timp de acolo…..asa ca….stiu tot ce misca acolo

  Reply this comment
 4. Mihai M
  Mihai M 16 February, 2016, 21:12

  si referitor la numarul de angajati nu s-a ajuns niciodata la numarul de 650 de angajati si nici nu se va ajunge!!!

  Reply this comment
 5. Mihai M
  Mihai M 16 February, 2016, 21:14

  De mediu toxic de ce nu se vorbeste???Spor de toxicitate????Ventilatia e in aer …Vara mori de cald mai ales la postu de fenor….in 2016 intr-o companie renumita ca TRW stai cu ventilatoare lipite cu scoci?!?!?!….Comentari ar fi 1000 dar nu are rost suntem prea mici pentru o lume asa mare :-J

  Reply this comment
  • MR J.
   MR J. 11 September, 2016, 12:28

   Fenor am fost si eu, drepate iti dau la tot, apropo, sistemul de ventilatie din tuburile alea mari le-ai prins? La ce foloseau? Ca nu le-au pus in functiune vreodata!

   Reply this comment
 6. din productie
  din productie 16 February, 2016, 21:19

  Rusine pentru mediul de lucru in care trebuie sa lucram! Despre superiori, sefi nu pot sa zic decât ca isi favorizează rudele!!!

  Reply this comment
 7. Grasu
  Grasu 16 February, 2016, 22:33

  La trw e bestial de bine se tau bonuri din salar la fel dacă ai curajul să zici pt ce ați tăiat 5 bonuri răspunsul nu comenta că îți mai tau 5 de jignit şi înjurat e bine prima lună după aia urmează frumosul au un flux de angajări bestial dacă din baia mare nu mai vine nimenea au băgat autobuze pe la sate să mai vină cineva că în oraş ştie toată lumea cum este la timişoara habar nu au de ce plecă lumea după 2— 3 luni că doar nu o să le spună cineva că din cauza şefilor dacă sună cineva de la timişoara să vadă cum merge treaba totul e bine aicea păcat că nu ştie domnul AMBRUS adevărul să ia măsuri pînă mai poate că de nu mai mult de 1 an nu mai merge firma

  Reply this comment
 8. Boss
  Boss 16 February, 2016, 22:44

  Mare realizare a acestei initiative on line de a aduna parerilor unor fricosi, nulitati, nerealizati care si-au gasit in sfarsit locul unde sa-si verse toate frustarile personale crezand ca altii sunt vinovatii, adica sefii, pt toate esecurile personale ale fiecaruia. Nu stiu unde e deontologia profesionala a acestei platforme, la randul ei sub protectia anonimatului, in ceea ce priveste gradul de adevar a ceea ce se vomeaza aici in aceasta latrina a maramuresului.

  Reply this comment
  • vio
   vio 17 February, 2016, 11:29

   Bravo,un om sanatos la cap ,felicitari,ai coloana vertebrala ar trebui sa gandeasca mai multi ca tine si atunci ar merge lucrurile bine in orice firma.Cand nu merge ceva bine s-a puna toti umarul e locul lor de munca,nu sa arunce cu noroi in alti .Inca o data felicitari.

   Reply this comment
  • Maramureșenii.ro
   Maramureșenii.ro 17 February, 2016, 13:08

   Boss, dacă e totul așa de minunat și de roz și oamenii sunt fericiți și bucuroși, de ce nu îți dai tu numele, ca să poată să te felicite toată lumea, pentru verticalitate, curaj și capacitatea de a îți susține afirmațiile?
   Am creat acest spațiu de discuții libere tocmai pentru că oamenii nu au unde să își spună părerile, instituțiile statului nu îi ascultă și nu le reprezintă interesele, iar de cele mai multe ori șefii din fabrici sunt incapabili și agresivi și răspund violent la nemulțumirile oamenilor, în loc să le rezolve în mod inteligent și constructiv. Poate nu toți au dreptate și poate nu toți spun lucruri reale, dar faptul că există o dezbatere și un spațiu în care să te poți exprima liber credem că este util. Nu îți place, nu ne mai vizita și gata, nu te-a adus nimeni cu forța aici. La revedere sau adio!

   Reply this comment
  • nicu
   nicu 10 May, 2016, 14:12

   Nimeni nu spune ca pentru a putea sa muncesti la TRW ai nevoie de o perioada destul de lunga de acomodare ,acumulare ,indemina si interes.Compania sprijina acest efort de 2-3 luni cu un salar minim ,echipament de lucru ,mult respect si rabdare.Dupa aceasta perioda depinde numai de tine ce salar vei obtine.Da e adevarat ,,, nu se plateste venitul la servici … ci numarul de piese executate la cea mai buna calitate.Putorile nu au nici o seansa sa se ascunda in spatele celor ce muncesc.Sunt echipe care se respecta din care esti ejectat daca nu ti ritmul.

   Reply this comment
 9. vio
  vio 17 February, 2016, 11:22

  F

  Reply this comment
 10. Petru
  Petru 17 February, 2016, 15:43

  Felicitari , Maramuresenii.ro !

  Reply this comment
  • Pentru patrie
   Pentru patrie 17 February, 2016, 17:59

   Felicitari pentru ce? apreciati ca asa se rezolva problemele judetului? Felicitati pe cei care instiga la exprimare nepotrivita , mari eroi ce sa mai zic! Dornici de afirmare, niste pierde-vara care se lauda ca sunt responsabili. Sa se angajeze si sa munceasca , sa vada cam cum sta treaba si apoi mai vorbim. Redactie de rahat, de fapt ce redactie daca sunt niste anonimi? Sau sunt afiliati vreunui partid? ar trai si ei pe pielea altora, din vizualizari ( doar injuraturile si le cresc raitingul ) sau poate ceva sponsorizari cine stie!!! Si-au gasit si ei cum sa se faca utili in societate. Felicitati-i ca merita!

   Reply this comment
   • Maria
    Maria 14 March, 2016, 15:36

    Pentru patrie, nu-ti comvine, nu intra pe site! Ceea ce spui tu suna….a comunism, adica acea perioada in care nu aveai voie sa spui nimic. Felicitari Maramuresenii.ro. Va urmaresc cu interes!

    Reply this comment
 11. Petru
  Petru 17 February, 2016, 18:57

  ” Pentru patrie ” esti frustrat si bolnav psihic !

  Reply this comment
 12. cipryhd
  cipryhd 25 May, 2016, 11:00

  se poate pune un clip video la postul de fenor?

  Reply this comment
 13. Work work
  Work work 9 June, 2016, 16:00

  Doar o intrebare . Exista undeva normat in lege cat poate sa munceasca un muncitor mediu in opt ore ? Alte intrebari nu mai am . Multumesc .

  Reply this comment
 14. Marius
  Marius 30 August, 2016, 14:16

  1. Salarii de cacat. 1500 brut, fara tichete timp de 1-2 ani (la birouri, nu banda).
  2. Toti acolo sunt speriati de bombe, disperati, cand esti la inceput te iau la 11 metri de parca esti ultimul om.
  3. Acum ca au venit americanii, sefii sunt majoritatea pocaiti => nu esti pocait slabe sanse sa urci in functie.
  4. Nu cautati de lucru la TRW, daca aveti standarde cat de cat.

  Reply this comment
  • Alex
   Alex 30 August, 2016, 14:20

   Da, multi pocaiti sefi. Atmosfera de tot rahatul. Salarii de ultimii oameni.

   Reply this comment
   • Eu
    Eu 11 September, 2016, 12:31

    Cand am lucrat acolo nu erau sefi pocaiti, desi de mine au facut misto, ca am neamuri pocaite, au crezut ca si eu sunt. Si misto facea cel mai mult inginerul de mine.

    Reply this comment
 15. Alin
  Alin 22 September, 2016, 22:23

  Am lucrat acolo putin peste 3 luni.Din cauza problemelor de spate a trebuit sa renunt ,oricum nu m-am vazut lucrand acolo ani de zile(preferinta personala).
  Salariul minim pentru inceput.As fi preferat un salariu modest nu unul mare.As fi mers cu alt chef la munca plus ca mi-as fi putut rezolva problemele de sanate ca sa nu fie nevoie sa plec asa de repede.
  Am considerat ca salariul nu era pe masura avand in vedere ca se lucreaza cu prenadez si o substanta degresanta si volatila la care ii ziceam benzina.Durerile de cap si ameteala erau ceva normal(eram drogat dupa 8 h ) Totusi banii erau la timp.
  Se cerea si norma si calitate.Norma era realizabila daca dadeau materiale de calitate ceea ce nu era cazul decat foarte rar, cam pe timpul auditului si in alte cateva ocazii.
  Cu cei din conducere nu am avut tangenta asa ca nu pot sa spun mare lucru despre ei.Dupa parerea mea ei se reflectau in mersul lucrurilor.
  Cu team leader-ul m-am inteles foarte bine.
  Unii erau presati sa dea target-ul si asta ii stresa.Mai bine ii incuraja sau motiva dupa parerea mea.
  Am intrebat unii colegi, de ce lucrau acolo?”N-am ce face”.Raspuns care reflecta nivelul de satisfactie, nu?
  Am intrebat un trainer(Ovidiu) ce parere are despre programul de 6 ore.A spus : “Ce bani o sa primesti daca o sa lucrezi doar 6 ore?”. Am spus: Aceeasi bani daca productivitatea este la fel.
  I s-a parut a fi o idee nepotrivita, ilogica.(Am vrut doar sa vad daca are gandire comunista).Sper ca atitudinea dansului sa nu fi reflectat spre cea a conducerii.Trageti voi concluziile.
  Experienta mea la trw a fost una scurta si limitata si nici comentariul meu nu poate fi altfel.Pentru mine nu exista cuvantul trebuie, intotdeauna sunt optiuni.Am ales sa plec totusi, multumit ca am invatat ceva si per total experienta mea acolo a fost in mare parte placuta.Se pare ca altii nu au fost asa de norocosi.

  Reply this comment
 16. 1234
  1234 16 October, 2016, 15:57

  Firma de tot cacatul, angajati-va acolo doar daca sunteti ultimii oameni.

  Reply this comment
 17. Eu...
  Eu... 26 October, 2016, 23:40

  Eaton Sârbi.. O firma care se pretează că este serioasa dar este o firma de toată rușinea și își bate joc de muncitori cu salariul de rahat și transportul sub toată critica.. Fac muncitori cite 2,3 ore pe drum.. RUȘINE FIRMEI ȘI CONDUCERI.. FERIȚI-VĂ DE EATON…

  Reply this comment
 18. feri
  feri 14 March, 2017, 12:21

  Eu nu am lucrat acolo niciodata,doar atit vreau sa zic ca ori unde merge omul in lumea asta si indiferent la ce firma, intodeauna intilnim citiva care dintrun motiv sau altul nu e multumit.In legatura cu statul in piciore 8-ore mie nu mi-se pare nimic iesit din comun si parerea mea ca ce-i care se pling in privinta asta sunt lenesi s-au nu stiu ce inseamna cu adevarat munca fizica,nu au mai lucrat nicaieri in viata lor.

  Reply this comment
 19. Muiee TRW
  Muiee TRW 7 July, 2017, 11:44

  Boss sugi pula

  Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*