Aveți grijă cui oferiți încredere. Două maramureșence au fost înșelate

O băimăreancă de 84 de ani a reclamat la poliţie ca a fost victima unei înşelăciuni. Ieri, în jurul orei 16.00, un bărbat s-a prezentat la domiciliul său şi i-a spus că este angajat al unei firme de deratizare. El a convins-o să-i plătească 260 de lei pentru a-i deratiza imobilul. Folosind o pompă, bărbatul a stropit prin casă un lichid incolor după care a plecat. La scurt timp însă băimăreanca a constatat că a fost înşelată întrucât bărbatul a folosit apă în loc de soluţie pentru deratizare.

O altă înşelăciune a fost reclamată de o femeie din localitatea Seini. Aceasta le-a spus poliţiştilor că ieri după masă, în timp ce se afla la serviciu ca vânzătoare într-un magazin alimentar din localitate, un bărbat necunoscut a rugat-o să-i schimbe două bancnote de 200 de lei în bancnote cu o valoare mai mică. Individul i-a cerut mai întâi bancnote de 10 lei, apoi bancnote de 100 de lei şi 50 de lei. I-a înapoiat de fiecare dată banii schimbaţi, însă în sume mai mici, ca în cele din urmă să se răzgândească şi să plece din magazin. La scurt timp, vânzătoarea a făcut monetarul casei şi a constatat că îi lipsesc 680 de lei.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

politisti-si-bani-falsi

 

Pentru a evita să deveniţi victime ale acestor tipuri de infractori, poliţiştii vă recomandă:

  • Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute înainte de a verifica veridicitatea calităţii pe care acestea pretind că o au. Dacă nu aţi solicitat dumneavoastră serviciile unei firme de deratizare, nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că reprezintă o astfel de firmă întrucât în majoritatea cazurilor este vorba de escroci care doresc să vă înşele;
  • Manifestaţi prudenţă şi maximă atenţie atunci când cineva vă roagă să schimbaţi diferite bancnote pentru că poate fi vorba de o încercare de a vă înşela. Număraţi de fiecare dată sumele de bani pentru a evita să cădeţi în plasa infractorilor şi să fiţi păgubiţi.

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Alin POPA

Alin POPA

Este absolvent al Liceului Vasile Lucaciu și al unei facultăți de inginerie, la Cluj-Napoca. Casatorit, tata a doi copii, maramuresean din nastere, a lucrat de-a lungul vremii in mai multe redactii de presa din Maramures si Cluj.


Etichete atasate acestui articol
infractiuneinselaciunepolitiaSeini

Fara comentarii

Scrie un comentariu
Momentan nu sunt comentarii! Poti fi primul care comenteaza acest articol!

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*