Am dreptul de a fi omorât

Nu îmi doresc să mor , dar dacă ar fi să aleg aş prefera să mă omoare un islamist fanatic, mai degrabă decât  să mă „călărească” un serviciu secret (sau nu) al statului român sau al altui stat globalist. Hai sa vedem DE CE.

Sunt un om şi deci calitatea mea esenţială este gândirea şi corelarea gândirii cu simţirea (sufletul). Dacă m-ar elimina un duşman, cel mult mi-ar putea lua viaţa. Un  lucru comun tuturor animalelor, chiar şi viermii sau bacteriile deţin calitatea aceasta !

DA… renunţ la securitatea personală! Renunț pentru mine și pentru voi, pentru umanitatea care este latentă sau prezentă în fiecare ființă cu numele de om. Dacă am face toţi acest gest,  am mai urca o treaptă pe scara evoluției.  În loc de frica animalică pentru o existență gregară, să alegem LIBERTATEA GÂNDULUI ȘI A SUFLETULUI.

Renunţ la frica de a pierde animalul viu din mine  tocmai pentru a rămâne OM şi tocmai pentru a nu fi un sclav. Prefer să fiu atent unde şi cum îmi port existența fizică decât să îmi feresc sufletul şi mintea.  Ca să nu mai spun că doar aşa îl pot învinge pe teroristul care tinde sa mă suprime fizic. Viaţa este uşor de retezat, ideile însă sunt veşnice.

Dacă statul îmi verifică gândurile şi comunicarea deja TERORIŞTII AU ÎNVINS! Frica de terorişti sau frica de intruziunea statului în intimitatea sufletului şi a gândirii mele sunt acelaşi lucru și nu vreau să le accept (citiţi un articol scris  mai  demult despre Sport Extrem) . Legile şi acţiunile care tind să îmi invadeze fiinţa sunt justificate doar în cazul în care există un arbitru (ideal ar fi un arbitru suprem, dar e acceptabil şi cu un judecător).

Dacă  SECURITATEA STATULUI ar descoperi în textele mele scrise pe calculatorul personal sau într-un banal jurnal  idei care nu corespund legilor statului (globalist sau nu), deja ar fi o violare a UMANITĂȚII MELE. Cu ce putere „divină” ar avea dreptul un stat să îmi verifice gândurile? OK, dacă gândurile mele eventual incomode sau distructive ar deveni fapte,  abia atunci ar avea dreptul să îmi limiteze faptele, dar niciodată gândurile.

Duşmanul nostru, al celor ce încercăm să fim oameni,  NU ESTE TERORISMUL. Ci organismele (statale sau nonstatale) care încearcă să îmi violeze gândirea personală sau comunicarea personală. Despre manipulare si formare altădată…

Aaaaa… O ultimă idee; Statul nu poate fi superior individului (omului) dintr-un motiv simplu, statul este format (votat sau cum vreţi voi) din simple porniri gregare sau animalice! Statul va putea fi superior omului atunci când va fi creat în urma unor porniri pur legate de spiritul omului… Dar cine va fi ARBITRU???

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

Traian Octavian CĂTUNĂ

Traian Octavian CĂTUNĂ

Maramureșean din naștere, a studiat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a activat mulți ani ca fotoreporter pentru presa centrală. S-a întors de mai mulți ani în Maramureș și se ocupă cu apicultura și agricultura, dar este un cetățean activ și implicat în cauzele civice importante. Este cel care a declanșat protestele anti-Ponta din noiembrie 2014, din Baia Mare.


Etichete atasate acestui articol
Idei si OpiniiTraian Cătună

5 comments

Scrie un comentariu
 1. vera
  vera 25 January, 2015, 04:59

  Sper totusi ca nu si din cauza asta : ”Asa arata Maramuresul din punct de vedere economic : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=972405169453751&set=p.972405169453751&type=1&theater ”.Saraci si fara perspectiva datorita unor administratii pline de incompetenti, dar mandri si fuduli.

  Reply this comment
  • Maslow
   Maslow 25 January, 2015, 09:39

   Celor saraci si fara ajutor le poti vinde orice gogoasa pe stomacul gol, deoarece sunt prea ocupati de satisfacerea nevoilor primare aflate pe prima treapta din Piramida Trebuintelor. Doar dupa ce ies din foame mai incep sa gandeasca si la diverse libertati, ceea ce la noi inca nu e cazul.

   Reply this comment
  • anamaria
   anamaria 26 January, 2015, 16:50

   Ioi, suntem chiar ultimii la PIB . Rusine!!!

   Reply this comment
 2. traian
  traian 26 January, 2015, 10:58

  NO UNDE DAI SI UNDE CRAPA !!!

  Reply this comment
 3. TRAIAN
  TRAIAN 26 January, 2015, 11:12

  NO , UNDE DAI SI UNDE CRAPA !!!

  Reply this comment

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*