Avem fix 15 zile de la lansarea acestei platforme online de jurnalism comunitar si atitudine civica, dedicata oamenilor cinstiti, simpli si inteligenti din Maramures.

Si ne bucuram sa va prezentam in cateva cifre relevante ceea ce am reusit sa construim, impreuna, in aceste doar doua saptamani:

 

 • audienta inregistrata ieri, 30 octombrie 2014, prin Google Analytics, este de 4.295 vizitatori unici.
 • audienta de miercuri, 29 octombrie a fost de 2.424 de vizitatori unici, iar în ultima săptămână, în zilele lucrătoare, audiența s-a stabilizat la 1600-1700 de vizitatori unici zilnic, cel mai scazut nivel a fost înregistrat sâmbătă 25 octombrie, 1100 de vizitatori unici.
 • numarul sesiunilor de accesare a site-ului maramuresenii.ro este, ieri, de 4.676 sesiuni.
 • numarul total al vizitatorilor unici inregistrat in aceste doua saptamani este de 15.566.
 • numarul total al paginilor vizualizate este de 48.530.
 • durata medie a unei sesiuni de vizitare a site-ului este de 2 minute si 23 de secunde.
 • toate cifrele de mai sus fac referire exclusiv la platforma maramuresenii.ro si nu includ datele de audienta ale sectiunii de mica publicitate anunt.maramuresenii.ro, unde contorizam, separat, cateva sute de vizitatori zilnic.
 • 84% dintre vizitatori locuiesc in Romania, ceilalti ne viziteaza din Italia, Spania, Franta, Marea Britanie si celelalte tari unde avem maramureseni emigranti.
 • 38% dintre cititori acceseaza platforma de pe dispozitive mobile (telefon, tableta).
 • cele mai citite articole sau sectiuni din site sunt cele pe care le vedeti in imaginea de mai jos, cu performantele individuale ale fiecaruia:audienta 2 
 • cea mai vizitata este pagina home, cu 6140 de vizite unice, urmata de articolul publicat acum doua zile, la rubrica “Da-ne de Stire!”, care a continut doar mesajul simplu, sincer si clar al doamnei Angela Balanescu. 4503 oameni diferiti au citit acel articol in cele doua zile de la publicarea lui pana aseara la ora 23.59, iar cuantificarea vizitelor continua.
 • articolul lui Radu Negulescu despre gasirea unui loc de munca a ajuns la 2854 de accesari, iar articolul despre miliardarii maramureseni din Top 500 Forbes are deja 1373 de accesari.
 • mai bine de jumatate dintre articolele din top 10 reprezinta continut furnizat de cititorii si colaboratorii nostri, ceea ce arata ca ideea noastra de a schimba ideea de jurnalism, de a da voce cetatenilor simpli, de ale oferi acestora o tribuna de unde sa isi expuna ideile si preocuparile si de a construi o platforma LIBERA si INDEPENDENTA de informatii si comentarii apartinand cetatenilor este o solutie de succes.

 

Doamnelor si domnilor cititori, in numele colegilor mei din echipa Maramuresenii.ro va multumesc din suflet pentru ca ne sunteti zilnic alaturi si ne demonstrati zi de zi, in special prin comentariile si mesajele private pe care ni le transmiteti, ca facem un lucru cinstit, util, corect si de mare viitor.

SI VA INVITAM IN MOD DESCHIS sa va alaturati echipei noastre, sa scrieti articole, sa ne trimiteti informatii, opinii, filmari sau imagini relevante pentru public, sa contribuiti cu ideile voastre la dezvoltarea acestei platforme, care a apartinut si va apartine cetatenilor cinstiti, isteti si cu initiativa.

Iar celor care in ultimele zile s-au ocupat sa ne transmita amenintari, sugestii de cumintire sau oferte de achizitie le sugeram sa citeasca din nou declaratia noastra din ziua lansarii, Cine Suntem si Ce Vrem. Si ii invitam sa isi cheltuiasca banii mai inteligent, construind mijloace de informare credibile si echilibrate, in slujba cetatenilor, in loc sa arunce banii pe procedeele de tip flood care ne-au blocat site-ul de cateva ori, in reprize de cateva minute. Ne pot opri pentru cateva minute, dar revenim, tot mai puternici. Banii murdari nu pot opri ideea de libertate de exprimare si de comunicare onesta.

Va multumim pentru ca voi sunteti, scrieti si cititi Maramuresenii. Aici vorbesc cetatenii!

maramuresenii

Si haideti sa ne amintim impreuna de cantecul pe care ni l-am ales ca imn, aparut pe piata muzicala chiar in perioada in care munceam sa pregatim acest proiect. Va dedicam din suflet aceasta melodie, o meritati si o meritam, cu totii, cu prisosinta.

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii