A nu da cinstea pe rușine

A nu da cinstea pe rușine

Cinstea, responsabilitatea lucrului bine făcut, demnitatea şi omenia le-am învăţat de la bunicul meu, rotarul satului. Şi astăzi mai dainuie roţile meşteşugite de el. De la el am aflat că rânduiala satului au stricat-o comuniştii, nişte colduşi lipsiţi de coloană vertebrală. Minciuna, delaţiunea şi lipsa de respect pentru proprietate şi omul vrednic s-au strecurat perfid în mentalitatea colectivă.

Despre prigoana comunistă am aflat mai tarziu, din literatura de specialitate, dar esenţa adevărului istoric şi a martiriului românesc, din dialogul meu cu marele mărturisitor întru Hristos, cuviosul arhimandrit de la Petru Vodă, JUSTIN PÂRVU. Este evident că, azi conştiinţa a intrat în disoluţie.

Diagnosticul clasei politice este pus, zi de zi, în mass-media liberă: CORUPŢIA UCIDE speranţa, conştiinţa, demnitatea. Fenomenul COLECTIV a revelat faptul că, FSN=PSD, PNL, UDMR, ALDE, PMP = aceeaşi mizerie.

Partide politice noi au intrat în cursa electorală, în ciuda barierelor puse de dinozaurii parlamentari. Ele reprezintă încercarea disperată de a înlocui actuala clasă politică ineficientă şi coruptă. Orice vot dat noilor candidaţi este o şansă pentru schimbarea profundă, pe care o asteptăm resemnaţi de 26 de ani. O vom rata? Vom afla luni, 6 iunie, dacă suntem complici ori victime.

Toţi prietenii mei trebuie să ştie că imi asum un vot reformator, pentru un partid antisistem, M10, fiind convins de nevoia întăririi statului de drept, prin susţinerea DNA şi a legilor anticorupţie. Finalitatea este confiscarea extinsă a averilor tuturor corupţilor dovediţi în instanţă. Integritatea morală în demersul politic este unul dintre principiile pentru care luptă cei care au aderat la M10.

Demersul meu nu reprezintă neapărat un lobby, ci o atitudine asumată din nevoia recâștigării demnităţii prin promovarea meritocraţiei, cinstei şi competenţei, ca factori de promovare pe orice palier social.

Alegerea fiecăruia este liberă şi arbitrară. M-aş bucura, însă, să fie un vot raţional, nu sentimental. Oricum, nu votaţi candidaţi penali, descurcăreți fără scrupule, corupţi şi coruptibili.

“Cea dintâi datorie a naţiunii, dacă vrea să se întremeze economiceşte şi moraliceste, e s-arunce pătura de paraziţi de de-asupră-i, în gunoiul din care a ieşit (…). Astfel, naţia îşi va veni in fire ”. ( M. Eminescu)

Ce voi face dacă voi fi perdant în alegerea mea? Îmi voi reaminti că nu am voie să-mi negociez principiile, fie şi pentru memoria demnă a bunicului, precum şi în acord cu marele orator Cicero: “caracterul fără inteligenţă valorează mult, dar inteligenţa fără caracter nu valorează nimic”.

Prietene, tânăr ori mai vârstnic, nu uita: cine nu merge la vot, nu are dreptul să se plângă. S-auzim de bine, că de rău suntem sătui.

Andrei BĂRBOS

Comentează simultan aici și pe Facebook:

Comentarii

REDACTIA Maramuresenii.ro

REDACTIA Maramuresenii.ro

Puteti contacta Redactia Maramuresenii.ro prin e-mail la redactia@maramuresenii.ro. Va vom raspunde prompt.


Fara comentarii

Scrie un comentariu
Momentan nu sunt comentarii! Poti fi primul care comenteaza acest articol!

Scrie un Comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata
Campurile marcate sunt obligatorii*